Zakaj premier Golob ni prišel na proslavo na predvečer kulturnega praznika?

Slovenija 09. Feb 202413:26 16 komentarjev
Robert Golob, Tina Gaber
Borut Živulovič/BOBO

Na predvečer kulturnega praznika se je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani odvila državna slovesnost. Tradicionalno se proslave, na kateri podelijo Prešernove nagrade, udeleži državni in politični vrh. Letos pa premierja Roberta Goloba na njej ni bilo. Kako njegovo odsotnost pojasnjujejo v kabinetu predsednika vlade?

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, Prešernovega dneva, je v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma potekala proslava, na kateri so podelili najvišja priznanja za dosežke na področju umetnosti – Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Slovesnosti ob največjem slovenskem kulturnem prazniku se tradicionalno udeleži tudi državni in politični vrh.

Tudi tokrat sta bili navzoči predsednica države Nataša Pirc Musar in predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, predsednik vlade Robert Golob pa na slovesnost ni prišel. Čeprav je po besedah naših virov napovedal, da se bo proslave zagotovo udeležil in so ga v Cankarjevem domu tudi pričakovali.

V kabinetu predsednika vlade vse do danes na naše vprašanje, zakaj je bil premier odsoten, niso odgovorili. Sedaj pa so sporočili, da se “predsednik vlade državne proslave ni udeležil zaradi družinskih obveznosti”. V nasprotju z letošnjim letom pa je lani premier Robert Golob na proslavo prišel. Na njej je bil prvič v spremstvu partnerice Tine Gaber.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje