Zakon o vodah: prvi dan predčasno glasovalo 24.697 volilcev

Slovenija 07. Jul 202109:32 > 10:50 2 komentarja
PRedčasno glasovanje na referendumu o zakonu o vodah
Borut Živulović/BOBO

Prvi dan predčasnega glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah je svoj glas oddalo 24.697 volilcev oziroma 1,45 odstotka vseh volilnih upravičencev. 

Na včerajšnji prvi dan predčasnega glasovanja na referendumu o noveli zakona o vodah je svoj glas oddalo 24.697 volilcev, so sporočili iz Državne volilne komisije (DVK). To je 1,45 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Za primerjavo, na referendumu o zakonu o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača–Koper leta 2017 je na prvi dan predčasnega glasovanja svoj glas oddalo 2.541 volilcev oziroma 0,15 odstotka vseh volilnih upravičencev, so še sporočili iz DVK.

Danes je sicer zadnji dan, ko se državljani lahko prijavijo za glasovanje na domu ali voliščih omnia. To lahko sporočijo okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik. Danes se izteče tudi rok za prijavo za tiste volilce, ki stalno živijo v tujini, pa bi v nedeljo želeli glasovati v Sloveniji.

Predčasno glasovanje se bo izvajalo še danes in v četrtek,  in sicer med 7. in 19. uro na 92 voliščih po državi. Volilci lahko glasujejo predčasno samo na tisti okrajni volilni komisiji, na območju katere so vpisani v volilni imenik, torej kjer imajo prijavljeno stalno prebivališče. Prvi dan predčasnega glasovanja je pospremilo tudi nekaj težav.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje