Zapadel je prvi sneg in pobelil pomurske ravnice (VIDEO)

Slovenija 19. Nov 202222:18 0 komentarjev
PROMET
POSNETEK ZASLONA FACEBOOK METEOINFO SLOVENIJA

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, meja sneženja se je že v soboto spustila do nižin. O prvih snežinkah poročajo s pomurskega konca države. Ponoči bo na jugovzhodu države še snežilo, drugod bo oblačno z dežjem. Kot kaže vremenska napoved za nedeljo, bo tudi danes pričakovati še nekaj snega.

V soboto smo dočakali prvi letošnji sneg v nižinah. Ta je zapadel na pomurskem koncu Slovenije. Na Facebook strani Meteoinfo Slovenija, so objavili posnetek s pomurske avtoceste, v bližini Svetega Jurija ob Ščavnici.

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bodo v nedeljo zjutraj padavine zajele večino države. Meja sneženja bo večinoma na nadmorski višini od 400 do 700 metrov, predvsem ponekod na Notranjskem, Kočevskem in Dolenjskem se bo spustila do nižin.

V nedeljo bo sprva oblačno. Padavine v notranjosti bodo oslabele in ponehale, v jugovzhodnih krajih šele popoldne. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija. Čez dan se bo na zahodu države delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ki bo popoldne počasi slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Ob prvem snegu ne pozabimo na varnost v prometu

Ob pričakovanih padavinah in snegu ne smemo pozabiti, da se bodo močno spremenile tudi razmere v prometu. Če se boste odpravili na pot, poskrbite za varnost. Pred odhodom na pot spremljajte razmere v prometu, prav tako pripravite vozilo ter očistite stekla in svetlobno opremo. Zimska oprema je obvezna.

V prometu poskrbite za lastno varnost in varnost drugih. Hitrost prilagodite razmeram in stanju vozišča, še posebej v času megle, poledice, dežja, sneženja in zmanjšane vidljivosti. Med vožnjo povečajte varnostno razdaljo.

Nekaj nasvetov za varno vožnjo v zimskih razmerah so podali tudi policisti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!