Zaposlenim v upravnem delu obrambnega ministrstva izplačali nadure za 5 let

Slovenija 16. Okt 202316:09 6 komentarjev
Minister za obrambo Marjan Šarec
Minister za obrambo Marjan Šarec (Foto: PROFIMEDIA)

Sindikat vojakov Slovenije je več let opozarjal na visoko število nadur v Slovenski vojski. Nenazadnje bodo viški ur izplačani tudi zaposlenim v upravnem delu ministrstva.

Po več tisoč dobljenih tožbah članov Sindikata vojakov Slovenije (SVS) leta 2017 je obrambno ministrstvo zdaj izplačalo viške ur tudi zaposlenim v upravnem delu ministrstva, so zapisali na spletni strani sindikata. Dodali so, da je to na njihovo zahtevo uredil obrambni minister Marjan Šarec.

Danes se viški ur pripadnikom Slovenske vojske redno izplačujejo vsakih šest mesecev in sicer po zaslugi sindikata vojakov, so sporočili. Kar pa za upravni del obrambnega ministrstva niso uredili obrambni ministri Andreja Katič, Karl Erjavec in Matej Tonin je zdaj na zahtevo sindikata uredil Šarec.

Na ministrstvu so sicer za STA pojasnili, da se je z odredbo, sprejeto 13. junija, poenotilo izplačilo presežnih ur za vse zaposlene na ministrstvu za obrambo, ob SV tudi za upravni del ministrstva. Zaposlenim v upravnem delu so tako izplačali neizkoriščene presežne prerazporejene ure za pet let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje