Zaradi pokvarjenega falcona minister Poklukar izpustil zasedanje v Bruslju

Slovenija 09. Mar 202311:27
Falcon
Vladno letalo falcon (Foto: Slovenska vojska)

V Bruslju poteka zasedanje notranjih ministrov EU, ki bi se ga moral udeležiti tudi Boštjan Poklukar. Vendar ga v Bruslju ni bilo, saj se je vladno letalo falcon, s katerim bi moral na pot, pokvarilo. Notranjega ministra je tako na današnjem zasedanju nadomeščal slovenski stalni predstavnik pri EU Iztok Jarc.

Notranji minister Boštjan Poklukar se danes zaradi tehnične okvare vladnega letala falcon ni mogel udeležiti zasedanja notranjih ministrov EU, ki poteka v Bruslju, so za STA sporočili z notranjega ministrstva (MNZ).

Preberite še: Znano je, koliko je stal novoletni polet s falconom. Bi bilo ceneje z avtom?

“Zaradi tehnične okvare vladno letalo danes zjutraj ni poletelo v Bruselj, zato se minister Boštjan Poklukar ni mogel udeležiti Sveta EU za pravosodje in notranje zadeve,” so zapisali na MNZ.

Z ministrstva za obrambo (Mors) so kasneje za STA pojasnili, da je posadka med pregledom letala pred poletom ugotovila, da se je prižgal indikator, povezan s senzorjem za zaznavanje delovanje motorja, zaradi česar letalo ni moglo poleteti. Dodali so, da so o zadevi obvestili pooblaščeni servis, ki napako že odpravlja.

Kot so v začetku januarja sporočili z Morsa, je vladno letalo med letoma 2018 in 2022 poletelo skoraj tisočkrat. Najbolj pogosto so ga uporabljali v uradu predsednika republike, kabinetu predsednika vlade ter ministrstvih za zunanje zadeve in obrambo, največkrat pa je bilo v zraku v letu 2021. V preteklosti je zaradi okvare že nekajkrat ostalo prizemljeno.

Notranjega ministra Poklukarja na današnjem zasedanju v Bruslju nadomešča stalni predstavnik pri EU Iztok Jarc. Osrednja tema srečanja ministrov so migracije. Pregledali bodo izvajanje sklepov, ki so jih v povezavi s tem področjem na februarskem izrednem vrhu sprejeli voditelji držav članic. Govorili bodo tudi o razmerah v schengenskem prostoru.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.