Zaradi pomanjkanja učiteljev nekateri jeseniški učenci na šolanje na daljavo

Koronavirus 11. Feb 202213:20 > 13:30 0 komentarjev
Prazna učilnica
Fotografija je simbolična (Žiga Živulovič jr./BOBO)

V eni od jeseniških osnovnih šol bodo učenci prihodnji teden prešli na šolanje na daljavo. Veliko učiteljev je namreč zaradi okužbe s koronavirusom v izolaciji, nekaj tudi odsotnih zaradi drugih zdravstvenih težav. Ravnatelj pravi, da bi nadomeščanje lahko vodilo v izgorelost zaposlenih.

Zaradi velikega števila izolacij in bolniških odsotnosti med učitelji bodo v Osnovni šoli Toneta Čufarja Jesenice učenci od 6. do 9. razreda prihodnji teden prešli na šolanje na daljavo. “Veliko učiteljev, ki so okuženi s koronavirusom in so v izolaciji, ima blag potek bolezni in lahko izvede pouk na daljavo,” je pojasnil ravnatelj Gaber Klinar.

Že prejšnji teden so imeli zaradi izolacij veliko nadomeščanj na razredni stopnji, zaradi česar so morali urejati nadomeščanja. “Bojim se, da bodo učitelji s takšnim načinom dela izgoreli,” je še dejal Klinar in dodal, da ocenjuje šolanje na daljavo kot zelo dobrodošlo možnost v takšnih razmerah. “Prepričan sem, da bi sicer nadomeščanja dolgoročno privedla do še več bolniških odsotnosti.”

Učenci od 6. do 9. razreda se bodo šolali na daljavo tri dni, od ponedeljka do srede. V drugi polovici tedna naj bi se namreč učitelji, ki so v izolaciji, predvidoma že vrnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!