Zaradi poplav bodo pošte v soboto zaprte

Slovenija 04. Avg 202317:18 0 komentarjev
Savinja narašča tudi v Celju in Laškem
Marjan Mačkošek/FACEBOOK

Zaradi izrednih vremenskih razmer je omejeno tudi poslovanje pošt in bank. Iz Pošte Slovenije so sporočili, da bodo pošte, ki poslujejo po sobotnem delovnem času, v soboto, 5. avgusta, zaprte, že danes pa je zaprtih 36 pošt na območju Gorenjske, Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške ter drugod. Zaprte so tudi nekatere banke, obenem so nedostopni nekateri bankomati, medtem ko digitalne storitve po zagotovilih Združenja bank Slovenije za zdaj izvajajo nemoteno.

Iz Pošte Slovenije so sporočili, da je zaradi izrednih vremenskih razmer, ki so posledica obilnih padavin in poplav v severnem, severozahodnem in nekaterih delih osrednje Slovenije, tudi na številnih poštah moteno poslovanje. “Onemogočena oziroma otežena je dostava pošiljk, več poštnih poslovalnic pa je zaradi skrbi za varnost sodelavcev, poštnih pošiljk in premoženja zaprtih,” so pojasnili.

Že danes je zaradi obilnih padavin tako zaprtih 36 pošt na območju Gorenjske, Savinjske doline, Šaleške doline, Koroške ter drugod, prav tako je zaradi neprevoznih cest onemogočeno ali oteženo izvajanje dostave na okoli 50 poštah.

Zaradi težav v cestnem prometu, sanacije nastale škode ter varnosti zaposlenih bodo pošte, ki poslujejo po sobotnem delovnem času, zaprte tudi v soboto, 5. avgusta.

Na Pošti Slovenije so dodali, da glede na izredne vremenske razmere in aktualno vremensko napoved agencije za okolje, opravljajo dostavo pošiljk na tistih območjih, kjer razmere to dopuščajo. Ob tem so poudarili, da sta primarnega pomena varnost in zdravje njenih zaposlenih.

“Zaradi izrednih vremenskih razmer bo prihajalo do zamud pri dostavi poštnih pošiljk, zato Pošta Slovenije uporabnike poštnih storitev prosi za razumevanje. Takoj ko se bodo razmere normalizirale, bo Pošta Slovenije v najkrajšem času vzpostavila običajno poslovanje in dostavo pošiljk vsem prebivalcem,” so sporočili.

Zaprte tudi nekatere banke

Zaradi poplav so na nekaterih območjih zaprte oziroma delujejo omejeno tudi nekatere bančne poslovalnice, so sporočili iz Združenja bank Slovenije. Digitalne storitve sicer zagotavljajo nemoteno.

“V bankah in hranilnicah si prizadevajo, da bi v čim krajšem času znova zagotovili polno delovanje zaprtih oziroma celovito delovanje tistih poslovalnic, ki trenutno delujejo v omejenem obsegu. Enako velja za oskrbo bankomatov, ki so zaradi poplav ponekod prav tako nedostopni,” so zapisali v združenju bank.

Dodali so, da bodo banke in hranilnice svoje komitente o morebitnih spremembah obveščale po običajnih poteh in na svojih spletnih straneh. Do takrat pa komitentom svetujejo, da za opravljanje bančnih storitev uporabijo digitalne kanale in plačilne kartice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!