Pred Karavankami osemkilometrski zastoj, gneča tudi konec tedna

Slovenija 18. Avg 202208:02 > 15:45 0 komentarjev
karavanke
PIC

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj, dolg osem kilometrov. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor proti Avstriji. Tudi konec tedna je pričakovan zgoščen promet na cestah, opozarja prometnoinformacijski center.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke je v smeri proti Avstriji nastal osemkilometrski zastoj. Zaradi varnosti občasno zapirajo tudi predor proti Avstriji. Zaprta sta uvoz Jesenice zahod proti Avstriji, kjer je vožnja dovoljena samo za vozila nad 3,5 ton, ter izvoz Jesenice vzhod iz smeri Ljubljane, kjer je vožnja dovoljena samo za lokalni promet. Proti Kranjski Gori je možen izvoz Lesce, proti Avstriji pa prelaz Ljubelj.

Na vipavski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos je prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton. Na ljubljanski južni obvoznici je oviran promet pred priključkom Ljubljana center proti Malencam. Zastoji so tudi na cestah priključek Lucija – Strunjan, Šmarje – Koper, Lesce – Bled in Starod – Kozina v Hrpeljah.

Prometnoinformacijski center opozarja, da so nevihte z nalivi in močnimi sunki ponekod podirale drevje. “Vozite previdno in prižgite luči. Ustavljanje vozil pod nadvozi in v predorih je nevarno in prepovedano,” še sporočajo.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Obrežje, Dobovec in Gruškovje.

Prometnoinformacijski center še opozarja na zgoščen promet na cestah ta konec tedna. “Ponovno nas čaka pester vikend na slovenskih cestah. Če greste na morje tudi vi, se na pot odpravite čim bolj zgodaj zjutraj. Če boste pred 7. uro že mimo Ljubljane, se boste lahko izognili zastojem na obvoznici,” so še zapisali na Twitterju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!