Promet na štajerski avtocesti več ur oviran, trčila avta in tovornjak

Slovenija 17. Maj 202316:57 > 19:11 0 komentarjev
kolona na štajerski avtocesti
prometnoinfromacijski center

Štajerska avtocesta, kjer je bil promet več ur zaradi prometne nesreče oviran, je ponovno prevozna. Potovalni čas se podaljša za do 35 minut. Pri izvozu Dramlje je prišlo do trčenja dveh avtomobilov in enega tovornjaka, poškodovali sta se dve osebi. Na avtocestah je danes več gneče, na lokalnih cestah pa so številne zapore zaradi poplav in plazov.

Štajerska avtocesta je med priključkoma Dramlje in Celje vzhod proti Ljubljani znova prevozna. Ostal je zastoj na posameznih odsekih med počivališčem Tepanje in priključkom Dramlje. Potovalni čas se podaljša za od 30 do 35 minut, poroča prometnoinfromacijski center.

Promet na avtocesti je bil dlje časa oviran, sprva je bila avtocesta zaprta, nato pa je promet potekal le po odstavnem pasu. Pri izvozu Dramlje je ob 15.45 prišlo do trčenja dveh avtomobilov in enega tovornjaka. Poškodovali sta se dve osebi, ki so ju prepeljali v celjsko bolnišnico, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Celjski gasilci so zavarovali kraj, nudili prvo pomoč poškodovanim, sanirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorje in nudili pomoč delavcem Darsa pri odstranjevanju razbitin.

Na avtocestah gneča, na lokalnih cestah pa zapore zaradi poplav

Na cestah je popoldne nekoliko več gneče kot običajno. V nekaterih državah bodo v četrtek namreč obeleževali vnebohod in bodo imeli dela prost dan. Zato bodo mnogi prebivalci teh držav prosti dan podaljšali in izkoristili za krajše dopustovanje.

Tako je trenutno gneča na štajerski avtocesti med priključkom Šentilj in razcepom Dragučova proti Mariboru, čas potovanja se podaljša za do 30 minut. Na primorski avtocesti so zastoji na posameznih odsekih med Uncem in razcepom Kozarje proti Ljubljani, zamuda znaša do 25 minut. Na ljubljanski južni obvoznici pa je gneča med razcepoma Kozarje in Malence proti Malencam, zamuda znaša do 15 minut.

Na številnih lokalnih cestah pa je promet oviran zaradi vremenskih razmer, poplav in možnosti plazenja. Tako je zaradi vode na vozišču promet oviran na bivši hitri cesti skozi Maribor pred Pesnico proti Šentilju. Na cesti Spuhlja-Zavrč promet poteka izmenično enosmerno na mejnem prehodu Zavrč zaradi nevarnosti plazenja vozišča.

Zaradi poplav so zaprte:

  • cesta Smednik-Kostanjevica pri Zameškem,
  • cesta Črenšovci-Razkrižje na mostu čez Muro,
  • cesta Jurovci-Leskovec v Leskovcu,
  • cesta Videm-Radenci pri podvozu v Radencih,
  • na cesti Murska Sobota-Gederovci je med Mursko Soboto in Kupšinci promet urejen izmenično enosmerno-
zapora ceste zaradi narasle drave
Jure Banfi/BOBO

Zaradi zemeljskih plazov so zaprte:

  • cesta Maribor-Pernica je zaprta med Malečnikom in krožiščem pri avtocestnem priključku Pernica,
  • cesta Zgornja Kungota-Plač je zaprta pri Podigracu,
  • na lokalni cesti Bresternica-Gaj-Sveti Jurij je zaprt odsek Bresternica-Šober.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!