Zaradi tedna mobilnosti v Ljubljani zaprte številne ceste. Katere?

Slovenija 18. Sep 202306:09 4 komentarji
gradbišče
Žiga Živulovič jr./BOBO

Ta teden poteka evropski teden mobilnosti, v petek pa je še dan brez avtomobila, zato bodo številne ljubljanske ceste za motorni promet zaprte. Katere in kdaj?

Še pred dnevom brez avtomobila, ki ga obeležujemo v petek, 22. septembra, bo ljubljanska občina v okviru evropskega tedna mobilnosti za motorni promet zaprla nekatere ulice in ceste, saj bodo tam potekale različne delavnice in dejavnosti.

V sredo bo med 8. in 12. uro zaprta cesta Novo Polje c. III, med 9. in 12. uro bo zaprt del Kopne poti od križišča Ceste na Obrije do naselja, v četrtek pa bo med 9. in 12. uro zaprt del Kamnogoriške ceste od križišča z ulico Bratov Babnik do križišča s Čebelarsko ulico.

Še več cest bo zaprtih v petek, in sicer:

  • Črtomirova ulica med 9. in 13. uro,
  • del Primožičeve ulice med 9. in 12. uro,
  • povezovalna pot od Brodarjevega trga do Rusjanovega trga med 7. in 20. uro,
  • Eipprova ulica med 9. in 13. uro,
  • Kamnogoriška cesta od križišča z ulico Bratov Babnik do križišča s Čebelarsko ulico med 9. in 12. uro.

Na dan brez avtomobila bo uporaba mestnih avtobusov LPP brezplačna, brezplačno bo tudi parkiranje na parkiriščih P+R, ki jih upravlja javno podjetje Ljubljanska parkirišča in tržnice.

Med 8. in 18. uro bo spremenjen tudi prometni režim na Cesti slovenskih kmečkih uporov (cesta na Grad), so sporočili z ljubljanske občine. “Obiskovalce tako kot vse druge dni v letu namreč vabimo k trajnejši izbiri dostopa do Ljubljanskega gradu – po kateri izmed pešpoti ali s tirno vzpenjačo,” so pojasnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje