Zaradi vetra težave na Obali: v Luki Koper tovorno ladjo strgalo s priveza

Slovenija 26. Jul 202318:39
Luka Koper, odtrgana ladja
MOK

Popoldne je slovensko Obalo zajela nevihta, ki je s seboj prinesla tudi močan veter. Ta je v Luki Koper potrgal vrvi ene izmed kontejnerskih ladij in jo močno približal kopnemu. Situacijo so pravočasno rešili, v težavah pa se je na morju znašla tudi turistična ladja, ki so ji odpovedali motorji.

Močan veter, ki ga je nad Koper in okolico popoldne prinesla nevihtna celica iz Italije, je v Luki Koper znova povzročil nekaj preglavic. V pristanišču je namreč veter potrgal vrvi na privezani tovorni ladji in jo s kontejnerskega terminala odnesel proti kopnemu, pišejo Primorske novice.

Kot je za omenjeni časnik povedal direktor uprave za pomorstvo Jadran Klinec, so ladjo vlačilci že spravili nazaj na prvotno mesto. Klinec je zagotovil, da do trčenja ni prišlo, pomoč vlačilcev pa so potrebovali tudi na na sidrišču in na terminalu za tekoče gorivo.

Do podobnega dogodka je v koprskem pristanišču prišlo že prejšnji teden, ko se je med močnim neurjem več kot 350 metrov dolga tovorna ladja odtrgala s privezov in se nato s krmo močno približala potniškemu terminalu. Tudi takrat večja škoda ni nastala.

Radio Koper pa poroča, da se je v času močnega vetra v težavah znašla tudi turistična ladja Zlatoperka. Na poti iz Kopra proti Izoli se ji je pokvaril motor, zaradi česar sedaj poteka reševalna akcija. Vseh 25 potnikov so odpeljali z drugo ladjo, na pomoč pa so prišli tudi policijski čoln, plovilo Uprave za pomorstvo ter še ena ladja. Tako potniki kot pokvarjena Zlatoperka so že na varnem, poročajo Primorske novice.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.