Zastoji na primorski avtocesti, čakalne dobe tudi na nekaterih mejnih prehodih

Slovenija 05. Avg 202217:01 0 komentarjev
Gneča na cesti
Žiga Živulović jr./Bobo

Na primorski avtocesti je promet upočasnjen na posameznih odsekih med Razdrtim in Vrhniko proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za približno eno uro. Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji pa je nastal 2,5 kilometra dolg zastoj. Čakati je treba tudi na nekaterih mejnih prehodih.

Prometno-informacijski center poroča o zastojih na primorski avtocesti v smeri Ljubljane. Na posameznih odsekih med Razdrtim in Vrhniko je promet upočasnjen, potovalni čas pa se podaljša za približno eno uro.

Promet je oviran tudi na gorenjski avtocesti; pred priključkom Brezje je na avtocesti zasilno pristalo manjše letalo. Tam promet poteka po enem pasu.

Zaradi 2,5 kilometra dolgega zastoja pred predorom Karavanke v smeri Avstrije pa prometno-informacijski center voznikom priporoča, da uporabijo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Vozniki morajo čakati tudi na mejnih prehodih. Na mejnih prehodih Gruškovje, Starod in Jelšane morajo vozniki na izstop iz države čakati pol ure, na Gruškovju pa je čakalna doba za vstop v državo okoli dve uri. Umiritev razmer vozniki lahko pričakujejo šele proti večeru.

V soboto čez cel dan pričakujejo povečan promet v obe smeri predvsem na mejah s Hrvaško, na primorski avtocesti in pred predorom Karavanke. V nedeljo bo promet večinoma povečan proti notranjosti Slovenije, v ponedeljek pa vozniki znova lahko pričakujejo upočasnjen promet in daljše zastoje proti Primorski.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!