ZDA podarile Sloveniji sredstva za soočanje s covid-19

Koronavirus 01. Jun 202114:19 0 komentarjev
Cepljenje proti covidu-19
Žiga Živulović jr./BOBO

Združene države Amerike so Sloveniji podarile 15 bivalnih kontejnerjev, štiri sanitarne kontejnerje in hladilni kontejner za shranjevanje umrlih. Donacijo bodo slovenskemu državnemu logističnemu centru uradno predali jutri.

Uprava RS za zaščito in reševanje že vrsto let sodeluje z ustanovami Združenih držav Amerike (ZDA). V okviru sodelovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami so tako v ZDA Sloveniji namenili tudi donacijo, ki obsega 15 bivalnih kontejnerjev, štiri sanitarne kontejnerje in hladilni kontejner za shranjevanje umrlih.

Sodelovanje med Upravo za zaščito in reševanje in ZDA poteka prek Veleposlaništva ZDA v Sloveniji, vojaškega atašeja ZDA v Sloveniji in pisarne za Obrambno sodelovanje – ODC (ang. Office for Defence Cooperation).

Največja donacija letos

Kot so sporočili z ministrstva za obrambo gre za največjo posamično donacijo materialnih sredstev v letošnjem letu. Skupna vrednost donacije za preprečevanje širjenja pandemije covid-19 je 270.000 evrov.

Na ministrstvu za obrambo so še pojasnili, da so bile ZDA največji posamezni donator materialnih sredstev v času pandemije. Poleg zabojnikov so nudile tudi pomoč v obliki osebnih zaščitnih sredstev in stolpov UV-C, ki jih pristojni uporabljajo za dezinfekcijo notranjih prostorov.

ZDA bodo donacijo Sloveniji uradno predale jutri, 2. junija, v Državnem logističnem centru v Rojah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!