Zdravko Počivalšek ošvrknil manevre SDS: Nova vlada naj začne delo čim prej

Slovenija 18. Maj 202218:51 > 19. Maj 2022 10:15 1 komentar
Zdravko počivalšek
Borut Živulović/BOBO

Odhajajoči minister za gospodarstvo in prvak stranke Konkretno Zdravko Počivalšek se je na Twitterju odzval na burno dogajanje, ki je zaznamovalo prvo izredno sejo novega sklica državnega zbora. Ošvrknil je ravnanje SDS, ki skuša z različnimi manevri otežiti oblikovanje nove vlade. "Naj se čim prej postavi nova vlada. Imajo program, naj se začne izvajati," je pozval.

Pri manevrih SDS, da bi se oblikovanje nove vlade kar najbolj zavleklo in bi bil njihov predsednik Janez Janša čim dlje na oblasti, v drugi stranki prihodnje opozicije, Novi Sloveniji, ne sodelujejo. Na preoblikovanje ministrskih resorjev, kot jih načrtuje prvak Gibanja Svoboda Robert Golob, so sicer na današnji seji državnega zbora poslanci NSi izrekli kar nekaj kritičnih besed, saj dvomijo o učinkovitosti obsežnega preoblikovanja dosedanjih resorjev, pod predlog SDS za posvetovalni referendum o zakonu o vladi pa se niso podpisali.

Tako je v vrstah krščanskih demokratov mogoče slišati, da si glede na volilni rezultat lahko Golobovi vlado oblikujejo po svojih pričakovanjih, NSi pa jim bo kot prihodnja opozicijska stranka gledala pod prste. Ob tem pa dodajajo, da bi bilo za državo koristneje, če nova vlada čim prej začne delo.

Podobno razmišlja prvak tretje stranke v Janševi vladi Korektno Zdravko Počivalšek, ki se je na dogajanje na prvi seji novega sklica državnega zbora odzval na Twitterju. “Slovenci so izrazili željo po drugačni politiki. Naj se čim prej postavi nova vlada. Imajo program; naj se začne izvajati. Ocenjujmo jih po konkretnih rezultatih,” se zapisal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje