Zelo toplo bo: živo srebro se bo povzpelo do 25 stopinj Celzija

Slovenija 30. Mar 202405:00 0 komentarjev
pomlad
Foto: Tina Kosec/BOBO

Sobota bo zelo topla, živo srebro se bo povzpelo do 25 stopinj Celzija. V nedeljo in v začetku tedna pa lahko pričakujemo tudi dež.

Sobota bo kot nalašč za to, da jo preživite na prostem. Jasno in toplo bo, dežja pa ni pričakovati. Že v nedeljo in v začetku tedna pa bo vreme bolj nestabilno, tudi deževalo bo.

V soboto bo večinoma sončno, nekaj več oblačnosti bo popoldne predvsem na severozahodu, tam lahko nastane tudi kakšna ploha ali nevihta, kaže vremenska napoved Agencije RS za okolje (Arso). Čez dan bo ponekod pihal šibek jugozahodni veter, ob morju zmeren jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25, na severozahodu okoli 16 stopinj Celzija.

V noči na nedeljo bodo predvsem na zahodu možne krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Na vzhodu bo večinoma sončno, drugod bo več oblačnosti, ponekod na zahodu bodo občasno še krajevne padavine, še kaže vremenska napoved agencije za okolje.

Začetek tedna pa prinaša bolj nestabilno vreme. V ponedeljek se bo dež na zahodu okrepil in razširil nad večji del države. Oba dneva bo še pihal jugozahodnik. V torek bo spremenljivo oblačno s popoldanskimi krajevnimi plohami, deloma nevihtami.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!