Kako se na Zlati lisici izogniti gneči in kje parkirati?

Slovenija 05. Jan 202410:23 2 komentarja
Smučišče v Kranjski Gori, parkiranje
Foto: Borut Živulović/Bobo

Prihodnja dva dneva v Kranjsko Goro prinašata obračune najboljših smučark, ki se bodo pomerile na 60. Zlati lisici. Zaradi tekmovanja in prihoda številnih gledalcev bo na cestah in parkiriščih lahko nastala gneča, zato policisti pozivajo k previdnosti, strpnosti in uporabi brezplačnih krožnih avtobusov.

V soboto in nedeljo se bo v Kranjski Gori odvijala jubilejna 60. Zlata lisica. Tekme najboljših smučark si bo ogledalo kar nekaj ljudi, zato na policiji opozarjajo na gnečo proti Kranjski Gori in iz nje ter na poseben režim parkiranja. Ta bo veljal na območju prireditvenega prostora v Podkorenu.

Parkiranje na javnih parkiriščih

Na kranjski policijski upravi vsem, ki si bodo tekmo ogledali v živo, svetujejo, da avtomobile parkirajo na javnih parkiriščih v Kranjski Gori ali katerem drugem kraju. Kje vse so javna parkirišča, lahko preverite na spodnji sliki ali pa na spletni strani.

Parkirišča v Kranjski Gori
Foto: Google Zemljevidi/Zajem zaslona

Navijači se lahko nato do smučišča odpravijo peš ali z organiziranim brezplačnim krožnim prevozom. Kot piše na spletni strani organizatorja tekme, bodo brezplačni avtobusi oba dneva smučarske navdušence na prizorišče vozili z avtobusne postaje Kranjska Gora do postaje v Podkorenu. Od tam bo treba do prizorišča prehoditi le še kratko in nezahtevno pot. Avtobusi bodo med 8.00 in 10.30 vozili na približno 20 minut, po potrebi pa bodo avtobusi navijače pobirali tudi na parkirišču Ledine v Ratečah.

V obratni smeri bodo prvi avtobusi na voljo 15 minut po razglasitvi rezultatov. Navijače bodo do parkirišča v Ratečah in do Kranjske Gore prevažali eno uro.

Policisti vse navijače še pozivajo, da se proti Kranjski Gori odpravijo pravočasno, v prometu pa kljub morebitni gneči ostanejo strpni. “Za volan sedite trezni, vozila zaklepajte in z vidnih mest pospravite vse dragocenosti. Tako boste pripomogli k večji varnosti v prometu ter zmanjšali možnost škode na premoženju,” so pozvali na PU Kranj. Poleg upoštevanja cestnih pravil pa na policiji pozivajo tudi k primernemu vedenju na tekmi v Podkorenu in na spremljevalnih dogodkih v Kranjski Gori.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje