Znano je, kje bo najprej padla žica na meji s Hrvaško

Slovenija 14. Jul 202214:10 > 14:42 0 komentarjev
žica ograja na meji
Srdjan Živulovič, Bobo

Kot smo poročali na N1, bodo jutri padli prvi metri žice na meji s Hrvaško. Najprej jo bodo slovenski vojaki odstranili na mejnem prehodu Krmačina v občini Metlika.

Kot smo poročali, se bo jutri začelo odstranjevanje prvih metrov žičnate ograje na meji s Hrvaško. “Na dogodku, ki nakazuje novo smer migracijske politike v Sloveniji, bosta sodelovala tudi ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav,” so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Odstranjevanje se bo jutri začelo na mejnem prehodu Krmačina v občini Metlika. Žico bodo odstranjevali slovenski vojaki. Ministrica za notranje zadeve je prejšnji teden pojasnila, da vojska predvideva, da je na dan mogoče odstraniti 200 metrov žice, odstranjevanje pa naj bi bilo končano v 150 delovnih dneh. Žice je na naši južni meji 51 kilometrov. Sledilo bo odstranjevanje 143 kilometrov panelne ograje, vendar bodo še pred tem izpeljali razpis za izbor izvajalca.

Ograjo na južni meji je ob velikem prehodu beguncev skozi našo državo leta 2015 začela postavljati vlada Mira Cerarja. Ministrica Bobnar je nedavno dejala, da je bila ograja na slovensko-hrvaški meji postavljena kot začasni instrument. “Nespremenljivo je, da bi postala trajen element mejne politike v običajnih migracijskih razmerah. S tem bi namreč sporočili družbi, da so migracije krizne same po sebi, kar je napačna predpostavka. Migracije so del sodobnih družb, njena stalnica v sodobnosti in v preteklosti,” je dodala in poudarila, da bo po odstranitvi varovanje slovenske meje zagotavljala slovenska policija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!