Zvezdniki Grand Toura po Bledu in Planici še v Maribor

Slovenija 02. Jul 202211:05 > 11:15 1 komentar
Grand Tour Slovenija
INSTAGRAM, PROFIMEDIA

Trije voditelji avtomobilističnega šova Grand Tour Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May nadaljujejo svoje popotovanje po Sloveniji. Po Planici, kjer so po velikanki spustili avtomobil, so odšli še v Maribor. Neuradno so nekaj prizorov za oddajo posneli na mariborskem letališču, ob tem pa so prosti čas izkoristili ta tek po progi Zlate lisice na mariborskem Pohorju.

Navdušenci nad avtomobilizmom so lahko v zadnjih dneh po slovenskih cestah “lovili” zanimivo druščino. Čez Slovenijo se skupaj s snemalno ekipo vozijo Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May, zvezdniki avtomobilske oddaje Grand Tour. Predvsem je izstopal avtomobil Clarksona, ki je ima na pokrovu motorja lestenec. Vozil je sicer športni avtomobil Misuoka Le-Seyde, Hammond je sedel za volanom rumenega Chevroleta SSR, May pa je upravljal s starodobnikom Crosley.

Včeraj so bili v Mariboru, kjer so po neuradnih podatkih snemali tudi na mariborskem letališču, prosti čas pa so očitno porabili za malo rekreacije po progi Zlate lisice na mariborskem Pohorju.

Clarkson, prvi obraz oddaje, je na družbenem omrežju Instagram objavil Hammonda, ki teče po vznožju, kjer sicer pozimi smučajo smučarji, na drugem posnetku pa sedijo na terasi v ciljni areni. Vodja smučišča Marko Rataj je ob našem klicu dejal, da o prihodu zvezdnikov ni bil obveščen.

Trojica Clarkson, Hammond in May je zaslovela s šovom Top Gear na BBC, po sporu pa zdaj vodijo Grand Tour, ki jo predvaja ponudnik pretočnih vsebin Amazon Prime video. V teh tednih snemajo material za peto sezona šova, nova sezona pa bo imela očitno tudi slovenski pridih.

Objavil sliko z Bleda, v Planici po doskočišču pustili avto

Informacije, da so v Sloveniji, je sprožil Clarkson, ko je v sredo objavil fotografijo z blejskega jezera in pripisal, da Slovenija ni zanič. Kasneje smo izvedeli, da sta z njim tudi preostala člana oddaje, ob tem pa tudi zajetna snemalna ekipa, kar nakazuje, da Slovenije niso obiskali le kot dopustniki.

Pred prihodom v Maribor so v sredo bili v Planici, kjer so za enega od kadrov uporabili smučarko letalnico bratov Gorišek. Po doskočišču, kjer smučarski skakalci kot za stavo preletavajo 200-metrsko znamko, so popoldan spustili avtomobil, ki je sodeč po slikah zadel v ograjo in se nato ustavil v izteku doskočišča.

Uradnih podatkov o snemanju oddaje oziroma namenu obiska Clarksona in ostale ekipe Grand Toura sicer ni veliko, saj so vsi udeleženci s slovenske strani morali podpisati pogodbo, ki jim prepoveduje razkrivanje podrobnosti. Kot je v pogovoru za Radio 1 povedal Clarkson, bo peta sezona Grand Toura na televizijskih ekranih približno čez pol leta.

Nova sezona Grand Toura bo posneta v različnih mestih. Snemanje po centralnem delu Evrope zdaj traja dva tedna, v Slovenijo pa so prišli čez Poljsko, Češko in Madžarsko. Na svoji poti so prevozili čez dva tisoč kilometrov. Ob Mariboru in Planici so bili zvezdniki tudi na Veliki planini. Ekipa Grand Toura je bila pred enim tednom v Krakovu na Poljskem, kjer se je sprehodila po mestnih ulicah. Snemala naj bi tudi v Gdansku in se vozila po Poznanju.

Clarkson, Hammond in May so zasloveli z vodenjem Top Geara. Clarkson je nato šov zapustil leta 2015, potem ko BBC zaradi napada na producenta oddaje z njim ni podaljšal pogodbe. Odšla sta tudi Hammond in May, moči pa so združili v šovu Grand Tour, ki se predvaja na platformi za pretočne vsebine Amazon Prime video.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje