16 let, dve letalski nesreči: najprej je umrl mož pilot, nato še žena kopilotka

Svet 16. Jan 202314:28 0 komentarjev
Nepal
Rohit Giri/REUTERS

Strmoglavljenje letala v Nepalu, na katerem je bilo 72 ljudi, je bilo med drugim usodno za kopilotko Anju Khatiwada. Življenje 44-letne kopilotke je tako ugasnilo 16 let za tem, ko je v letalski nesreči umrl njen mož, prav tako pilot.

V Nepalu še vedno odmeva nesreča letala Yeti Airlines, ki je včeraj strmoglavilo na območju drugega največjega nepalskega mesta Pokhara. V nesreči, ki je bila zelo verjetno usodna za vse ljudi na krovu, je življenje izgubila tudi kopilotka Anju Khatiwada, ki je pred leti v letalski nesreči že izgubila moža – pilota.

44-letna Anju Khatiwada se je nepalskemu prevozniku Yeti Airlines pridružila leta 2010, štiri leta za tem, ko je v nesreči manjšega potniškega leta življenje izgubil njen mož, Dipak Pokhrel, navaja tiskovna agencija Reuters.

Kot je povedal tiskovni predstavnik letalskega prevoznika, se je Khatiwada začela usposabljati za pilotko po smrti svojega moža in to z denarjem, ki ga je od zavarovalnice prejela po soprogovi smrti.

“Vedno je bila pripravljena delati in je v Pokharo letela že prej,” je povedal eden od uslužbencev Yeti Airlines, ki je kopilotko poznal, a ni želel biti imenovan.

Nepal
Bijay Neupane/REUTERS

Anju Khatiwada je v zraku skupno preživela več kot 6.400 ur. V Pokharo, kjer se je zgodila nesreča, je pogosto letela, še navaja Reuters. Njenih posmrtnih ostankov za zdaj še niso identificirali.

Kot smo že poročali, je v Nepalu v nedeljo strmoglavilo letalo, na katerem je bilo 72 ljudi. Letalo je bilo na poti od Katmanduja do Pokhare, nesreča pa velja za najhujšo letalsko nesrečo v zadnjih treh desetletjih v tej državi. Yeti Airlines je sicer zaradi varnostnih pomislekov na črnem seznamu EU, tako kot več drugih nepalskih letalskih prevoznikov, piše STA.

Od leta 2000 je v letalskih in helikopterskih nesrečah v Nepalu umrlo skoraj 350 ljudi. Težave za letalski promet na območju države, kjer leži tudi osem od 14 najvišjih gora na svetu, predstavljajo pogosto hitro spreminjajoče se vremenske razmere.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!