Afganistan in Pakistan prizadele poplave: več deset mrtvih

Svet 15. Apr 202412:35 0 komentarjev
Poplave v Afganistanu
Foto: PROFIMEDIA

V poplavah, ki so v minulih dneh prizadele Afganistan, je umrlo najmanj 33 ljudi, 27 ljudi je bilo poškodovanih. Poplave, ki sta jih povzročila močan dež in sneg, so uničile številne domove. O smrtnih žrtvah zaradi obilnih padavin poročajo tudi iz Pakistana.

Zaradi hudourniških poplav, ki so prizadele pretežno pokrajine na jugu in zahodu Afganistana, je bilo uničenih ali poškodovanih približno 600 domov, poginilo je tudi več sto glav živine, uničene so kmetijske površine, navedbe predstavnika talibanskega ministrstva za obvladovanje nesreč povzema afganistanski novičarski portal Tolonews.

V sosednjem Pakistanu pa je v minulih dveh dneh zaradi močnih padavin in z njimi povezanimi incidenti, med drugim udara strele, umrlo najmanj 30 ljudi, številni so poškodovani, je v nedeljo sporočil nacionalni urad za obvladovanje nesreč.

Najbolj so prizadete pokrajine Pandžab na vzhodu, Baločistan na jugovzhodu in Hiber Pahtunhva na severozahodu države, poroča španska tiskovna agencija EFE.

V Afganistanu in Pakistanu beležijo vse več ekstremnih vremenskih dogodkov, kot so poplave in suše, kar strokovnjaki pripisujejo podnebnim spremembam.

Poplave v Afganistanu Poplave v Afganistanu
Foto: PROFIMEDIA
Poplave v Afganistanu Poplave v Afganistanu
Foto: PROFIMEDIA
Poplave v Afganistanu Poplave v Afganistanu
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!