Na Hrvaško prihaja “Mosad za civiliste”

Svet 06. Dec 202212:51 2 komentarja
daljnogled
Profimedia

Na Hrvaškem naj bi začelo delovati izraelsko podjetje, v katerem so zaposleni nekdanji obveščevalci in agenti, ki so nekoč delali v operativnih enotah izraelske tajne službe Mosad. Podjetje običajno najamejo tisti, ki so tarče izsiljevanja, sovražnega prevzema, ali pa velika podjetja, ki so izpostavljena napadom.

Na Hrvaškem se je v zadnjih tednih v poslovnih krogih začela širiti informacija, da na trg vstopa specializirano podjetje, ki lahko pomaga, ko vse ostalo zataji. Podjetje, o prihodu katerega se špekulira, pomaga v težavah oziroma preprečuje, da bi zašli vanje. Njegovi zaposleni so se že pogovarjali z zainteresiranimi gospodarstveniki v Zagrebu, ti pa so nato informacijo razširili, poroča N1 Zagreb.

A izraelskega podjetja Sabra Intelligence Solutions širjenje govoric ne moti. Nasprotno, stranke za podjetje najpogosteje izvedo iz priporočil. Podjetje ima malo zaposlenih. Sedež ima v tretjem največjem izraelskem mestu Haifi.

Zaposlenih je več deset terenskih agentov, obveščevalnih analitikov in strokovnjakov s področja prava, psihologije in trga. Gre za nekdanje obveščevalce in agente, ki so nekoč delali v operativnih enotah izraelske tajne službe Mosad, notranji službi Šin Bet ali v Sayeret Matkal, posebni izvidniški enoti generalštaba izraelske vojske.

Edina oseba, ki lahko javno govori o podjetju, je pravna svetovalka podjetja Sabre Mayaan Bachar. Potrdila je, da se na njihovo ekipo obračajo svetovno znana velika podjetja, poslovneži in premožni posamezniki ter državne institucije.

Njihove stranke so običajno tarče izsiljevanja, sovražnega prevzema ali velika podjetja, izpostavljena napadom, ki razvrednotijo ​​njihove naložbe in zrušijo tečaje delnic. Izraelski mediji Sabro, ki je bila ustanovljena leta 2017, radi poimenujejo “Mosad za civiliste”. Tako je najlažje zasebnikom in civilistom razložiti Sabrine storitve.

Kaj bodo počeli na Hrvaškem? V Sabri pravijo, da so Hrvaško kot regionalno središče za srednjo in jugovzhodno Evropo izbrali zaradi njenega profila kot države z razvito poslovno kulturo, ki je odprta za inovacije in se zaveda vloge informacij v konkurenčnem poslovnem okolju, je poročal Večernji list.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje