“Alžirski Fritzl”: našli najstnika, ki je izginil pred več kot četrt stoletja

Magazin 16. Maj 202415:18 1 komentar
pogrešani Omar Bin Omran
Foto: zajem zaslona/X

Alžirskega moškega, ki je kot najstnik izginil leta 1998, so živega našli le nekaj minut od njegovega doma v podzemnem prostoru na domu 61-letnega moškega.

Takrat 19-letni Alžirski najstnik Omar Bin Omran je izginil med alžirsko civilno vojno leta 1998, medtem ko je bil na poti v šolo. Minuli konec tedna so ga alžirske oblasti našle živega le slabih 200 metrov od njegovega doma v mestu Djelfa.

Starši so bili ves ta čas prepričani, da je Omar umrl v spopadih med alžirskimi silami in uporniškimi islamističnimi skupinami, ki so se bojevale v večletni civilni vojni, piše Daily Mail. Danes 45-letnega moškega so našli na domu 61-letnega moškega. Omar je bil zaprt v podzemni prostor, ki je bil v ugrabiteljevem hlevu za ovce. Vhod v prostor je bil zaprt z loputo ter prekrit s senom.

Do razkritja je prišlo po tem, ko je brat ugrabitelja informacije o identiteti in lokaciji ugrabljenega razkril na družbenih omrežjih. To naj bi po poročanju lokalnih medijev storil zaradi bratskega spora pri dedovanju. Objavo so videli tudi Omarjevi starši in takoj odhiteli na navedeno lokacijo ter obvestila policijo.

Prepričan, da je bil 26 let uročen

Po poročanju alžirskih medijev naj bi bil ugrabljeni vseh 26 let prepričan, da ga je ugrabitelj uročil, zaradi česar ni mogel poklicati na pomoč. Omarja je po osvoboditvi pregledalo zdravstveno osebje in ugotovilo, da je njegovo zdravstveno stanje relativno dobro, bo pa deležen psihološke pomoči.

Domnevni storilec, ki so ga nekateri poimenovali kar “alžirski Fritzl”, je po razkritju skušal zbežati, vendar ga je policiji uspelo ujeti in aretirati, še piše Daily Mail. Oblasti so zagotovile, da bodo Omarju pri iskanju pravice zagotovile tudi pravno pomoč.

Na posnetku, ki prikazuje trenutek, ko so pogrešanega našli, se vidi, kako Omar presenečeno in v šoku pogleduje iz luknje, v kateri je bil zaprt. Alžirski mediji ob tem še navajajo, da naj bi v času po izginotju k ugrabiteljevi hiši redno zahajal Omarjev pes, ki je sledil vonju svojega lastnika. Zaradi tega naj bi ugrabitelj psa zastrupil, še navaja Daily Mail.

Omarjeva mati, ki je vse od izginotja tudi preko medijev prosila za informacije o svojem sinu, je umrla leta 2013, ne da bi izvedela resnico o svojem izginulem sinu. Iz policijskega poročila naj bi bilo sicer razvidno, da je bil Omar seznanjen s smrtjo svoje matere, kar nakazuje na to, da mu je ugrabitelj posredoval tudi kakšne pomembne informacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje