Moški z Gorjanskega streljal v trgovini, vdrl v hišo in streljal tudi tam

Slovenija 16. Maj 202412:55 > 14:26 4 komentarji

Policisti so morali v sredo posredovati zaradi 50-letnika, ki je v trgovini v vasi Gorjansko, ki spada pod okrilje policijske postaje Sežana, kričal in v strop ustrelil s šibrovko. Strel je ponovil še pred prodajalno, nato pa se odpeljal proti eni od stanovanjskih hiš, vanjo nasilno vstopil, članom družine grozil in ustrelil še enkrat. Zatem se je odpeljal in se zaprl v svojo hišo. Policija je morala aktivirati policijskega pogajalca, ki je po več kot pol ure moškega prepričal, da se preda.

V sredo ob 15. uri so na Policijski upravi (PU) Koper prejeli klic, da sta se v vasi Gorjansko, ki spada pod okrilje policijske postaje Sežana, sprla dva moška, je pojasnil Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije PU Koper. V obvestilu je bilo omenjeno tudi strelno orožje, zato so bili na kraj nemudoma poslani več policijskih patrulj in kriminalisti.

Policisti so pridobili informacijo, da je 50-letni domačin malo pred 15. uro vstopil v trgovino v vasi Gorjansko, tam kričal, nato pa v strop izstrelil en naboj z dolgocevnim orožjem oziroma šibrovko. V času dogajanja sta bili v trgovini poleg prodajalke še dve stranki. Nato se je moški obrnil in trgovino zapustil, pred prodajalno pa znova izstrelil en naboj v avtomat za napitke.

Sedel je v osebno vozilo in se odpeljal proti stanovanjski hiši v vasi Gorjansko, kjer naj bi po neuradnih informacijah živeli njegovi sorodniki. Tam je repetiral puško in nasilno odprl vrata. “Pri tem je članom družine grozil in v hiši še enkrat ustrelil. Ponovno je kraj zapustil, se odpeljal proti svojemu domu in se zaprl v hišo,” so zapisali na PU Koper.

“V hitri akciji je bilo njegovo vozilo izsledeno v neposredni bližini stanovanjske hiše, kjer živi,” je dejal Grandič.

Policisti so kraj zavarovali, sodelovali so tudi gasilci in reševalci, pred domačo hišo osumljenca pa napotili tudi policijskega pogajalca. To je bilo po besedah Grandiča ključno. Pogajalec je z osumljenim poskušal prek telefona stik navezati večkrat; klical ga je in mu pošiljal sporočila, a se moški ni odzval. Pogajalec je vztrajal, 50-letnik pa se je le oglasil na telefon. “Po več kot polurni uspešni telefonski komunikaciji je 50-letni osumljenec neoborožen sam prišel pred stanovanjsko hišo in se ob 17.38 predal policistom. V celotnem dogajanju ni bil nihče poškodovan,” so pojasnili na policiji.

Grandič je dodal, da zaradi dogajanja obstajajo utemeljeni razlogi za sum, da je osumljeni storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in sicer povzročitev splošne nevarnosti, za kar je zagrožena zaporna kazen od enega do osmih let. Moškemu so policisti odredili pridržanje in ga tudi varnostno pregledali.

Motiv policija še preiskuje, prav tako tudi to, ali sta trgovina in stanovanjska hiša, kjer je moški streljal, med sabo kakorkoli povezani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje