Američanka z dvojno maternico prvo deklico rodila v torek, drugo v sredo

Svet 23. Dec 202315:30 0 komentarjev
Porod in dvojna maternica
Foto: Instagram/@doubleuhatchlings

Kelsey Hatcher je 32-letna Američanka, ki ima redko dvojno maternico. Svojo nosečnost je delila na družbenih omrežjih, zdaj pa je sporočila, da je v dveh dneh dvakrat rodila – prvo deklico v torek, v sredo pa še drugo.

V objavi na profilu na Instagramu je 32-letna Kelsey Hatcher iz Alabame zapisala, da sta se dekleti odločili, da sta statistično dovolj redki, da morata imeti rojstni dan na različna dneva.

Prva dojenčica se je rodila v torek ob 19.49 po lokalnem času, v sredo ob 6.09 zjutraj pa se ji je pridružila še druga.

Hatcher je že kot najstnica vedela, da ima dvojno maternico, t. i. uterus didelphys. Gre za prirojeno motnjo, ki naj bi prizadela približno 0,3 odstotka žensk. Potem ko je imela v preteklosti že tri običajne nosečnosti, je med rutinskim pregledom v osmem tednu četrte nosečnosti izvedela, da je v vsaki od njenih maternic po en plod.

Dvojna maternica
Foto: Instagram/@doubleuhatchlings

Po besedah porodničarke in ginekologinje iz centra za ženske Univerze Alabama v Birminghamu Shwete Patel so nosečnosti v obeh maternicah izjemno redke. Zadnji splošno znani primer je bil leta 2019 v Bangladešu, ko je takrat 20-letna Arifa Sultana rodila zdrava dvojčka v razmiku 26 dni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!