Ameriški policist zaradi uboja ženske v zapor za približno pet let

Svet 21. Okt 202120:21 1 komentar
Policija iz Minneapolisa
Profimedia

Nekdanji policist iz Minneapolisa Mohamed Noor je bil obsojen na 4 leta in 9 mesecev zapora, ker je leta 2017 do smrti ustrelil žensko.

Nekdanji policist iz Minneapolisa Mohamed Noor je bil obsojen na 4 leta in 9 mesecev zapora, ker je leta 2017 do smrti (v trebuh) ustrelil Justine Ruszczyk Damond. Ta je poklicala na nujno številko, da bi prijavila domnevno posilstvo blizu njenega stanovanja. Posilstvo, ki ga je prijavila, se ni zgodilo, Ruszczyk Damond pa se je po klicu približala policijskemu avtomobilu. Noor se je na sodišču zagovarjal, da je streljal skozi okno vozila, saj se je zbal za svoje in kolegovo življenje.

Sodišče je 36-letnega Noora leta 2019 že obsodilo za nenakleni umor in uboj ter mu dosodilo 12 let in pol zapora. Vendar je vrhovno sodišče Minnesote to kazen razveljavilo, in sicer septembra letos. Porota je na prvem sojenju namreč ugotovila, da je s svojim dejanjem ogrožal javno varnost in pokazal brezbrižnost do človeškega življenja.

V ponovnem sojenju je sodnica Kathryn Quaintance Noora v četrtek obsodila na 57 mesecev zapora zaradi uboja, pri čemer se mu v kazen šteje 908 dni, ki jih je že preživel v zaporu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje