Ameriški raper napovedal kandidaturo za predsednika in predstavil kampanjo

Svet 25. Nov 202214:41 0 komentarjev
Kanye West, Ye
Profimedia

Ameriški raper Kanye West, ki je na predsedniških volitvah 2020 prejel zgolj 70 tisoč glasov, je napovedal, da se ponovno podaja v boj za ameriškega predsednika na volitvah 2024. Predstavil je tudi logotip svoje predsedniške kampanje.

Kontroverzni ameriški raper Kanye West, ki si je oktobra lani spremenil ime v Ye, je zdaj uradno napovedal, da namerava leta 2024 ponovno kandidirati za predsednika Združenih držav Amerike (ZDA). Na družbenem omrežju Twitter je objavil videoposnetek z logotipom svoje kampanje in napisom Ye24.

Po pisanju BBC je raper trdil, da je Donalda Trumpa, ki je pred časom napovedal predsedniško kandidaturo, prosil, naj bo njegov protikandidat.

Spomnimo, da se je West za predsedniški stolček potegoval leta 2020, a je takrat zanj obkrožilo zgolj 70 tisoč volilcev.

Da bo kandidiral, se je šušljalo že nekaj časa, je pa sam West to medijem potrdil v nedeljo. To se je zgodilo po tem, ko so Westa v začetku tega tedna opazili v Trumpovem golf klubu v spremstvu Nicka Fuentesa, vidnega belskega nacionalista, piše BBC. Pri predsedniški kampanji pa naj bi mu pomagal britanski provokator Milo Yiannopoulos, ki pogosto zasmehuje islam, feminizem, socialno pravičnost in politično korektnost.

Ameriški raper se že nekaj časa sooča z valom kritik. Več podjetij in modnih znamk je z njim prekinilo stike zaradi spornih antisemitskih izjav, ki jih je West izrekel v zadnjem času, in zaradi majice z napisom “‘Belopolta življenja štejejo’, ki jo je nosil na pariškem tednu mode. Številna podjetja so takrat z njim prekinila sodelovanje, tudi Adidas. 

Preberite še Kolumno Ivane Dragičević: Vse, kar si želi in kriči, danes vihti z zastavo svobode.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!