Ameriško vojaško oporišče v Iraku tarča raketnega napada

Svet 20. Jan 202418:58 2 komentarja
Oporišče Al Asad v Iraku
Foto: REUTERS

Ameriško vojaško oporišče v Iraku je bilo danes tarča raketnega napada. Zračna obramba naj bi večino raket sestrelila, dve pa sta zadeli oporišče. V napadu naj bi bil huje ranjen pripadnik iraških varnostnih sil.

Na vojaško oporišče na zahodu Iraka, ki ga uporablja ameriška vojska, je bilo danes izstreljenih več kot deset raket. Večino jih je zračna obramba sestrelila, dve pa sta zadeli oporišče, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal predstavnik iraške policije.

Neimenovani ameriški predstavnik je potrdil napad na oporišče Al Asad ter dejal, da obseg škode še ugotavljajo. Po prvih ocenah je bil v napadu huje ranjen pripadnik iraških varnostnih sil.

Na širšem območju Bližnjega vzhoda se od začetka vojne med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas povečuje napetost. Danes je bilo v domnevnem izraelskem napadu v Damasku ubitih pet pripadnikov iranske revolucionarne garde, Iran pa je ta teden napadel cilje v Iraku in Siriji.

Od oktobra, ko je izbruhnila vojna v Gazi, so bile ameriške sile v Iraku in Siriji tarča več deset napadov, za večino so odgovornost prevzele z Iranom povezane skupine. V Iraku je sicer okoli 2.500 ameriških vojakov, v Siriji pa 900.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje