Andrew Tate eni izmed žrtev grozi s tožbo

Svet 18. Feb 202320:57 0 komentarjev
Andrew Tate
PROFIMEDIA

Spletni vplivnež Andrew Tate, ki ga romunska policija preiskuje zaradi obtožb o trgovini z ljudmi in posilstvu, je eni izmed žrtev zagrozil s tožbo. V pismu priči grozi, da jo bo zaradi obrekovanja tožil za 279 milijonov evrov, če svojih izjav ne prekliče.

Kontroverzni vplivnež Andrew Tate je po poročanju BBC s pravnimi ukrepi zagrozil vsaj eni izmed žensk, ki so ga obtožile posilstva in trgovine z ljudmi. Odvetniška pisarna, ki zastopa Andrewa Tata in njegovega brata Tristana, je ženski decembra poslala pismo. V njem so ji zagrozili, da bodo njo in njene starše tožili za 300 milijonov dolarjev (279 milijonov evrov), če ne bo preklicala svojih izjav.

Brata Tate romunska policija preiskuje zaradi obtožb o trgovini z ljudmi in posilstvu. Brata, ki sta v priporu, te obtožbe zanikata. Preiskava naj bi vsaj delno temeljila na pričanju šestih žensk. Obtožnica še ni bila vložena.

Preberite še: Nekdanje dekle Andrewa Tata: Je manipulator brez kančka empatije

Pismo je namenjeno “le eni stvari”, pravi Benjamin Bull iz Nacionalnega centra za spolno izkoriščanje, ki zastopa ključno pričo v preiskavi. “Želijo si, da bi se mlade dame skrile, da se nikoli več ne bi javile ali opisale, kar so videli in kaj so doživele. To je očiten poskus ustrahovanja,” je rekel.

Odvetniki bratov Tate so za BBC potrdili, da so decembra poslali pismo. Zanikali so ustrahovanje in dejali, da gre za civilni postopek v ZDA zaradi obrekovanja. Razkrili so tudi, da sta brata aprila lani v Romuniji vložila kazensko ovadbo proti dvema ženskama, med njima je tudi priča, ki je decembra prejela pismo. Kazenski ovadbi sta brata vložila zaradi obtožb, da naj bi proti njuni volji zadrževala dve ženski.

“Za to ni bilo nobenih dokazov,” je dejala njuna odvetnica Tina Glandian in nadaljevala, “zato aprila nista bila aretirana. Takrat sta bila žrtvi lažnih obtožb. Imela sta vso pravico do vložitve kazenske ovadbe zaradi vdora na njun dom in zasega premoženja.”

odvetnica bratov Tate Tina Glandian
odvetnica bratov Tate Tina Glandian (FOTO: PROFIMEDIA)

Sledilci ženske nadlegujejo po spletu, dvema grozijo s smrtjo

Priče po Bullovih besedah vznemirjajo in zastrašujejo pravni postopki. Dani Pinter iz iste preiskovalne ekipe pa pravi, da niso zastrašujoče le grožnje s pravnimi ukrepi, temveč tudi spletno nadlegovanje.

Tatovi sledilci namreč pogosto delijo posnetke, s katerimi želijo osramotiti in nadlegovati priče. “So nesramni, priče poskušajo osramotiti, trdijo, da ženske lažejo. V posnetkih objavljajo njihove zasebne informacije: kje delajo in kdo so njihovi družinski člani. To počnejo, da bi spodbudili nadlegovanje. Ta taktika deluje,” je za BBC povedala Dani Pinter.

Preberite še: Klofute, ki jih mladi dobivajo prek telefona, lahko bolijo še bolj

Obe domnevni žrtvi, ki ju zastopa, dobivata grožnje s smrtjo. “Na smrt sta prestrašeni. Obe se skrivata. Čutita, da se ne moreta nikjer ustaliti, ker ju ljudje poskušajo najti.”

Tožilci so se trudili, da bi imena šestih žensk ostala strogo zaupna. Vendar so bile identitete nekaterih razkrite na družbenih omrežjih.

Brata Tate v priporu nimata dostopa do svojih družbenih medijev, vendar sta si pred tem ustvarila veliko in zvesto mrežo oboževalcev ter podpornikov, ki so zelo dejavni na spletu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!