Romunsko sodišče odločilo, kontroverzni Andrew Tate z bratom ostaja v priporu

Svet 10. Jan 202310:35 > 21:19 1 komentar

Romunsko sodišče je danes odločalo o usodi priprtega kontroverznega spletnega vplivneža Andrewa Tata in njegovega brata Tristana Tata. Obramba se je namreč na podaljšanje pridržanja za četverico osumljenih ter zaseg premoženja pritožila. Tožilstvo je pritožbo zavrnilo, to pa pomeni, da brata ostajata v 30-dnevnem priporu.

Romunsko sodišče je odločilo, da kontroverznega spletnega vplivneža Andrewa Tata ne bo izpustilo iz pripora. Ta je skupaj z bratom Tristanom in še dvema državljankama Romunije pridržan od konca decembra. Osumljen je vodenja organizirane kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi. Pridržani so prek svojih odvetnikov zanikali krivdo in s pritožbo poskušali doseči, da bi se podaljšanje 30-dnevnega pripora preklicalo, vendar neuspešno.

Vsi štirje osumljenci so v torek dopoldne prišli na sodišče, kjer so pred sodnikom podali svoje izjave, je medijem povedal odvetnik Andrewa Tata. Četverica osumljencev je sodišče že zapustila.

Tožilci so v obtožnici zapisali, da sta brata žrtve novačila pod pretvezo, da želita imeti z njimi resno zvezo. Žrtve sta nato odpeljala na posestvo zunaj Bukarešte, kjer sta jih spolno izkoriščala. Silila naj bi jih v snemanje pornografskih vsebin, s katerimi sta nato služila na različnih spletnih platformah. Eden od bratov Tate je obtožen tudi posilstva.

Pripor lahko podaljšajo do 180 dni

Pri presojanju preklica pripora za obtožene je sodnik opozoril, da obstaja možnost, da bi obtoženi zbežali v katero od držav, ki z Romunijo nimajo sklenjenega dogovora o izročanju. Andrew Tate ima dvojno državljanstvo, tako britansko kot ameriško.

Če bo tožilstvo oziroma preiskovalci zahtevali dodaten čas za preiskavo, bi lahko romunsko sodišče glede na tamkajšnjo zakonodajo pripor obtoženim podaljšalo do 180 dni. Tožilstvo je od bratov že zaseglo 15 luksuznih avtomobilov, deset zemljišč in nekaj drugega premoženja. S tem so želeli preprečiti, da bi osumljeni premoženje prodali ali skrili.

Andrew Tate je na družbenih omrežjih zaradi mizoginih izjav in sovražnega govora zaslovel predvsem med mlajšimi moškimi. Zaradi svojih spornih objav so ga blokirala vsa večja družbena omrežja. Po Muskovem prevzemu Twitterja mu je to omrežje znova omogočilo uporabo računa. Potem ko se je proti njemu začela preiskava v Veliki Britaniji, sta brata Tate zbežala v Romunijo.

Tate je na enem od podkastov lani dejal, da je začel bogateti predvsem na račun deklet, ki jih je novačil za videoklice. Dejal je, da je posel začel z dvema dekletoma, število pa je nato naraslo na 75. Z njimi naj bi zaslužil več kot pol milijona evrov mesečno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje