Romunske oblasti Andrewu Tatu zasegle premoženje v vrednosti 3,6 milijona evrov

Svet 15. Jan 202318:01 3 komentarji
Andrew Tate
PROFIMEDIA

Lastnina, ki so jo romunske oblasti zasegle kontroverznemu spletnemu vplivnežu Andrewu Tatu, je skupno vredna 18 milijonov levov oziroma 3,6 milijona evrov. Oblasti so blago in denar zasegle v sklopu preiskave zaradi sumov vodenja kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi.

Romunsko tožilstvo je ta teden v okviru preiskave odredilo zaseg luksuznih vozil kontroverznega spletnega vplivneža Andrewa Tata, oblasti pa so nato v soboto na njegovem posestvu v bližini Bukarešte začele postopek transporta vozil v skladišče.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters so v tem tednu odpeljali 29 premičnin, ob avtomobilih tudi ure in denar v različnih valutah. Med avtomobili so bila tudi luksuzna vozila Rolls-Royce, BMW, Mercedes Benz in Ferrari.

Tožilstvo je že pred dnevi sporočilo, da je odredilo zaseg 15 luksuznih avtomobilov, deset zemljišč in nekaj drugega premoženja v lasti bratov Tate. S tem so želeli preprečiti, da bi osumljeni premoženje prodali ali skrili.

Romunske oblasti so danes sporočile, da vrednost zaseženega premoženja skupaj znaša 18 milijonov levov oziroma 3,6 milijona evrov.

Oblasti so blago in denar zasegle v sklopu preiskave zaradi sumov vodenja kriminalne združbe, ki se ukvarja s trgovino z ljudmi. Zaradi omenjenih sumov so Tate, njegov mlajši brat Tristan Tate in še dve državljanki Romunije pridržani že od konca decembra. Pridržani so sicer prek svojih odvetnikov zanikali krivdo in s pritožbo poskušali doseči, da bi sodišče podaljšanje 30-dnevnega pripora preklicalo, vendar neuspešno.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje