Aretirali ameriška najstnika, ki sta na zabavi streljala in ubila štiri ljudi

Svet 19. Apr 202320:31 0 komentarjev
Streljanje v Alabami
Cheney Orr/REUTERS

Po streljanju na rojstnodnevni zabavi v Alabami so prijeli dva 16-letnika in ju obtožili umorov iz malomarnosti. V streljanju so umrli štirje ljudje, 32 je bilo ranjenih.

Po streljanju na rojstnodnevni zabavi 16-letnice v podeželskem kraju Dadeville v ameriški zvezni državi Alabama, v katerem so bili v soboto ubiti štirje ljudje, 32 pa jih je bilo ranjenih, so prijeli dva najstnika in ju obtožili umorov iz malomarnosti, so danes sporočile lokalne oblasti.

Policija je sporočila, da so v torek zvečer prijeli 17-letnega Tya Reika McCullougha in 16-letnega Travisa McCullougha. Dodali so, da sta iz kraja Tuskegee, ki je od Dadevilla oddaljen okoli 40 minut vožnje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Generalni državni tožilec Mike Segrest je povedal, da bosta obtožena kot odrasla. Za zdaj sta obtožena štirih umorov iz malomarnosti, pričakujejo pa še več obtožb.

Streljanje v Alabami
PROFIMEDIA

Predstavniki lokalnih oblasti so na novinarski konferenci še povedali, da je preiskava streljanja v Dadevillu šele na začetku, in navedli zelo malo podrobnosti. O motivu ali vrsti uporabljenega strelnega orožja niso podali nobenih informacij, poroča britanski BBC.

Policija je še povedala, da so štirje ranjeni še vedno v bolnišnici in da so v kritičnem stanju.

Smrtne žrtve streljanja na zabavi so bile stare od 17 do 23 let. Med njimi je bil tudi starejši brat slavljenke Phil Dowdell. Osemnajstletnik je bil odličen športnik, ki je dobil športno štipendijo na državni univerzi v Jacksonvillu. Po pričevanju njune družine je umrl, medtem ko je skušal rešiti sestro.

Na zabavi, ki je potekala v plesnem studiu v središču tega podeželskega mesta z okoli 3.000 prebivalci, je bilo 50 ljudi. Po poročanju medijev je na zabavi šlo vse narobe, ko je mati slavljenke gostom povedala, da je izvedela, da so nekateri oboroženi in jih prosila, naj odidejo.

Po poročanju AFP pa kljub mladosti žrtev in tragičnim okoliščinam to streljanje ni bilo na prvih straneh ameriških časopisov in je sprožilo razmeroma malo političnih odzivov. Predsednik ZDA Joe Biden je sicer obžaloval, da ZDA zaradi streljanja znova žalujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!