Aretiran par Nizozemci izpustili iz karantene

Koronavirus 30. Nov 202120:25 0 komentarjev
Letališče
PROFIMEDIA

Španec in Portugalka sta se v karanteni na Nizozemskem znašla po potovanju iz juga Afrike. Ker sta iz odšla iz karantenskega hotela, so ju oblasti pridržale. Zdaj pa sta lahko iz obvezne karantene v bolnišnici odkorakala, tožilstvo pregona ne bo nadaljevalo.

Par, ki so ga na Nizozemskem aretirali po pobegu iz karantenskega hotela, je danes lahko Nizozemsko zapustil. 30-letni Španec in 28-letna Portugalka sta v petek pripotovala iz Južne Afrike, kjer so pretekli teden prvič identificirali novo različico koronavirusa omikron. Paru so sporočili, da tožilstvo pregona ne bo nadaljevalo, poroča BBC.

Portugalka je bila na Nizozemskem na testu pozitivna na koronavirus, njen partner pa je bil negativen. Ker je bil njen PCR test, ki ga je opravila pred vzletom, negativen, je bila prepričana, da gre za lažno pozitiven test. Zato je partner po nasvetu zaposlenih v hotelu v trgovini kupil hitri antigenski test, na testiranju pa je bila Portugalka negativna. V karanteni sta bila sprva prostovoljno. Na letalo za Španijo, kjer so ju tudi aretirali, sta se vkrcala z negativnimi PCR testi iz juga Afrike.

Pri 61 potnikih potrdili okužbe

Nizozemska je v petek zaradi širjenja nove različice koronavirusa prepovedala letalske polete z juga Afrike. Konec tedna sta nato na Nizozemsko prispeli dve letali. Pri 61 potnikih so potrdili okužbo s koronavirusom, od tega je bilo 13 okuženih z novo različico omikron. Nizozemske oblasti so zato vsem 600 potnikom odredile karanteno v hotelu v bližini amsterdamskega letališča Schiphol.

Kasneje se je izkazalo, da je bila nova različica omikron na Nizozemskem prisotna pred tem. Potrdili so jo v vzorcih, odvzetih 19. in 23. novembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!