Aretirali par, ki je pripotoval z juga Afrike, nato pa pobegnil iz karantene

Koronavirus 29. Nov 202107:37 > 08:42 0 komentarjev
Letališče
PROFIMEDIA

Na Nizozemskem so aretirali par, ki je v petek skupaj s 600 drugimi potniki pripotoval iz Južne Afrike, nato pa pobegnil iz hotela, kjer so prestajali obvezno karanteno. Aretirali so ju na letalu, s katerim sta želela odpotovati v Španijo.

Nizozemska vojaška policija je v nedeljo sporočila, da je aretirala par, ki je med prestajanjem karantene pobegnil iz hotela, poroča CNN. V petek sta zakonca – 30-letni Španec in 28-letna Portugalka – namreč pripotovala iz Južne Afrike, kjer so pretekli teden prvič identificirali novo različico koronavirusa omikron.

Kot poroča CNN, še ni jasno, ali je bil kdo od njiju pozitiven na koronavirus. Prav tako ni jasno, kako je policija ugotovila, da sta pobegnila iz hotela.

Par je bil med potniki, ki so konec tedna z dvema letoma pripotovali iz Južne Afrike. Pri 61 potnikih so potrdili okužbo s koronavirusom, od tega je bilo 13 okuženih z novo različico omikron. Nizozemske oblasti so zato vsem 600 potnikom odredile karanteno v hotelu v bližini amsterdamskega letališča Schiphol.

Par so aretirali na letalu, s katerim je želel odpotovati v Španijo. Kot je za CNN povedal predstavnik policije, so zakonca predali tamkajšnjemu inštitutu za javno zdravje (GGD). Ali ju bodo obtožili ogrožanja javnega zdravja, še ni znano.

Nizozemska je sicer v petek prepovedala letalske polete z juga Afrike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!