Avstralec našel kepo zlata, težko 2,6 kilograma: To se zgodi enkrat v življenju

Svet 28. Mar 202323:25 0 komentarjev
Darren Kamp je kupil zlato od srečneža.
Zajem zaslona/Youtube

Moški v Avstraliji je našel kepo zlata, ki tehta 2,6 kilograma in je vreden več kot 148.000 evrov, poroča BBC.

Moški, ki je želel ostati anonimen, je na poljih zlata v Viktoriji s poceni detektorjem kovin našel 2,6-kilogramsko kepo zlata. To je ocenil in kupil Darren Kamp, ki je za BBC povedal, da gre za največjo najdbo, ki jo je videl v svoji 43-letni karieri.

“Bil sem preprosto osupel. Takšno najdbo najdeš samo enkrat v življenju,” je dejal.

Kamp priznava, da ni pričakoval veliko, ko je moški z velikim črnim nahrbtnikom vstopil v njegovo trgovino v mestu Geelongu. Običajno ljudje vstopajo z lažnim zlatom ali drugimi kamninami, ki so videti kot zlato, je še povedal.

“Nato pa je potegnil ven to kepo, in ko jo je spustil v mojo roko, me je vprašal: ‘Ali misliš, da je vreden 10.000 avstralskih dolarjev’?”

“Pogledal sem ga in dejal: ‘Poskusi 100.000’,” je interakcijo opisal Avstralec.

Moški je Kampu nato pojasnil, da je kos, ki ga drži v rokah, zgolj polovica najdbe. Skupno je 4,6-kilogramska skala vsebovala 2,6 kilograma zlata.

Po opravljeni cenitvi je Darren Kump najdbo odkupil, srečnež pa bo nepričakovani dobiček porabil s svojo družino: “Rekel mi je: ‘Ohh, žena bo srečna’.”

Čeprav so takšne najdbe redke, se ocenjuje, da ima Avstralija največje rezerve zlata na svetu, prav tako pa so v deželi tam spodaj našli največje kepe zlata do zdaj.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!