Avstralski tajkun se je pokesal za besede o “arogantnih delavcih”

Gospodarstvo 15. Sep 202308:16 0 komentarjev
Tim Gurner
Zajem zaslona/X

Avstralski nepremičninski mogotec Tim Gurner je po ostrih kritikah, ki so letele na njegov govor o arogantnih delavcih, sporočil, da obžaluje svoje komentarje. "Besede so bile zelo neobčutljive do tistih, ki so izgubili službe," je zapisal.

Avstralski multimilijonar Tim Gurner se je po kontroverznem govoru, v katerem je med drugim dejal, da bi se morala brezposelnost zvišati za 50 odstotkov, da bi bili delavci znova bolj pripravljeni delati, posul s pepelom.

Kot smo poročali, je bil njegov govor na nepremičninski novinarski konferenci, ki jo je organiziral časnik Australian Financial Review (AFR), deležen ostrih kritik. Pritoževal se je nad delovno etiko zaposlenih po epidemiji covida-19.

Dejal je, da “moramo v gospodarstvu videti bolečino” in “da bi se morala brezposelnost povečati za 40–50 odstotkov, da bi se prilagodila pričakovanja”.

“Ljudje so se zaradi covida odločili, da ne želijo več toliko delati. V zadnjih nekaj letih so bili plačani dobro, da niso delali preveč, in to se mora spremeniti. Ljudi moramo opomniti, da delajo za delodajalca in ne obratno,” je bil del njegovega kontroverznega govora.

Gurner: Moji komentarji so bili zelo neobčutljivi

Njegovi komentarji o brezposelnosti, ki jih je objavil časopis Australian Financial Review, so bili na družbenem omrežju X (nekdanjem Twitterju) prikazani več kot 23-milijonkrat.

Potem ko se je znašel pod udarom politikov in sindikatov, je Gurner v četrtek zapisal, da svoje komentarje “globoko obžaluje”, in priznal, da so bili “zelo neobčutljivi do zaposlenih, trgovcev in družin po vsej Avstraliji, ki so jih prizadeli pritiski višjih življenjskih stroškov in izgube delovnih mest”.

Svoj odziv je objavil na družbenem omrežju LinkedIn, pripombe o brezposelnosti in produktivnosti v Avstraliji pa je označil za napačne.

“Želim biti jasen: Zavedam se, da ima, ko nekdo izgubi službo, to velik vpliv nanj in na njegovo družino, zato iskreno obžalujem, da moje besede niso izražale sočutja do tistih, ki so se znašli v takšnem položaju,” je zapisal Gurner.

Gurner se zaradi svojih izjav ni prvič znašel pod plazom kritik. Leta 2017 je na naslovnice medijev prišel z izjavo, da milenijci ne bi smeli kupovati sendvičev z avokadom in dragih belih kav, medtem ko poskušajo privarčevati za stanovanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!