Avtobus, ki je zgorel v Bolgariji, ni imel dovoljenja za prevoz potnikov

Svet 24. Nov 202122:27 > 22:30 0 komentarjev
bolgarija, nesreča avtobusa
Stoyan Nenov TPX IMAGES OF THE DAY/REUTERS

Ministrstvo za promet Severne Makedonije je sporočilo, da avtobus, ki je bil udeležen v torkovi tragični nesreči, v kateri je umrlo 45 ljudi, ni imel dovoljenja za prevoz potnikov. Podjetju, ki si lasti avtobus, so že odredili odvzem dovoljenja za opravljanje dejavnosti. Prav tako nad dokumentacijo prevoznika izvajajo izredni pregled.

V torek je v Bolgariji zagorel avtobus z registrskimi tablicami Severne Makedonije. Umrlo je 45 ljudi, med njimi 12 mladoletnih. Ministrstvo za promet in zveze Severne Makedonije pa je danes sporočilo, da avtobus ni imel dovoljenja za prevoz potnikov.

Avtobus z registrskimi tablicami “SK-0284-BA” ni imel dovoljenja za javni potniški promet ali za kakšno drugo obliko prevoza potnikov. Vozilo po podatkih makedonskega ministrstva za promet namreč ni bilo evidentirano v elektronski evidenci izdanih dovoljenj za regionalni ali mednarodni potniški promet.

Podjetje Besa trans, ki je lastnik avtobusa, je sicer na makedonskem ministrstvu za promet registriralo štiri avtobuse, vendar vozila, ki je bilo udeleženo v torkovi tragični nesreči, ni bilo med  njimi.

»V skladu z zakonom o potniškem prometu in zaradi pomanjkljivosti, ki jih ugotavlja Ministrstvo za promet in zveze, ter hkrati za preprečitev kakršnega koli drugega ravnanja tega podjetja, ki bi lahko povzročilo negativne posledice, smo družbi »Besa trans BTB« odvzeli dovoljenje za opravljanje dela ter ji s tem prepovedali opravljanje dejavnosti,” so zapisali v sporočilu ministrstva za promet Severne Makedonije.

Kot so še poudarili, je podjetje dolžno pristojnemu ministrstvu nemudoma predati dovoljenje za opravljanje mednarodnega potniškega prometa. Vlada Severne Makedonije je na včerajšnji seji državnemu inšpektoratu prav tako naložila, da opravi izredni pregled prevoznika.

bolgarija, nesreča avtobusa
Ognen Teoflovski/REUTERS

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!