Avtomobil v Teksasu zapeljal v množico, umrlo sedem ljudi

Svet 07. Maj 202321:43 0 komentarjev
Trčenje avtomobila v ljudi
ABC AFFILIATE KRGV via REUTERS

V mestu Brownsville v ameriški zvezni državi Teksas je avtomobil trčil v skupino pešcev. Umrlo je sedem ljudi, šest je bilo poškodovanih. Napadalec je s terenskim vozilom zapeljal v množico, ki je stala na avtobusnem postajališču pred nastanitvenim centrom za migrante. Za zdaj še ni znano, ali je voznik v množico zapeljal načrtno.

Voznika, ki je trčil v skupino pešcev, so do prihoda policije na kraju trčenja zadržale priče, proti vozniku pa je policija vložila ovadbo zaradi nevarne vožnje. Predstavnik lokalne policije je pojasnil, da je “zelo verjetno, da vozniku grozijo dodatne ovadbe,” poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V policiji pojasnjujejo, da so že sprožili preiskavo dogodka, ni pa znano, ali so bili med mrtvimi tudi migranti, ki so nastanjeni v zavetišču za brezdomce.

Tragedija se je dogodila pred četrtkovo odpravo politike nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki mejnim patruljam omogoča, da na meji zavrnejo migrante, ne da bi sprejele njihove prošnje za azil. Zaradi bližajočega se izteka pravil o postopanju z migranti se namreč oblasti bojijo povečanja obsega nezakonitih migracij v ZDA, še poroča AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!