Benetke ne bodo več zastonj: koliko vas bo stal vstop?

Svet 20. Apr 202216:13 > 17:17 1 komentar
Profimedia

Benetke bodo v prihodnosti od obiskovalcev zahtevale, da vnaprej rezervirajo vstopnico za obisk.

Benetke bodo v prihodnosti od številnih turistov zahtevale, da obisk starega dela mesta rezervirajo vnaprej. Za vstop bodo morali dnevni obiskovalci odšteti do 10 evrov, je sporočil župan Benetk Luigi Brugnaro. Po poročanju britanskega časnika The Guardian naj bi sistem poskusno začel delovati junija, v celoti pa naj bi stekel januarja 2023.

Kdaj bo novi sistem rezervacij vzpostavljen in začel delovati, bodo mestne oblasti sporočile v prihodnjih mesecih, je za nemško tiskovno agencijo dpa pojasnil Simone Venturini, podžupan Benetk, pristojen za turizem. Takrat bodo tudi podrobneje predstavili izjeme, ki bodo oproščene plačila vstopnice, med katerimi bodo prebivalci Benečije.

Turisti, ki bodo nameravali prenočiti v Benetkah, za vstop v mesto ne bodo potrebovali predhodne rezervacije.

Brugnaro je spremembe v turistični strategiji Benetk opisal kot “pravo pot naprej” za upravljanje mestnega turizma. Ob tem je poudaril, da bodo Benetke prvo mesto na svetu, ki bo izvedlo “takšen težak poskus”, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Samo med velikonočnimi prazniki Benetke obiskalo več stotisoč obiskovalcev

Benetke letno obišče 20 milijonov turistov in mestne oblasti upajo, da bodo s sistemom rezervacij lažje načrtovali, koliko obiskovalcev je ob določenem času v mestu, navaja dpa. Po poročanju tujih tiskovnih agencij je samo minuli konec tedna preko velikonočnih praznikov Benetke obiskalo več stotisoč obiskovalcev.

Burano Murano benetke
Burano, otok, benetke, Italija, buranska čipka

Načrti za uvedbo vstopnine se pripravljajo, odkar je italijanska vlada konec leta 2018 odobrila ukrep kot rešitev za množični turizem v mestu. Občinske oblasti so marca 2019 potrdile uvedbo sistema vstopnin za turiste, a so načrte nato zaradi izbruha pandemije prestavili.

Pandemija covida-19 je močno zmanjšala število obiskovalcev in spodbudila zahteve po ponovnem razmisleku o upravljanju turističnih tokov v prihodnosti, še navaja dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje