Beograd: na silo odvzel mladoletna otroka in z njima pobegnil iz Srbije

Črna kronika 06. Jun 202218:17 > 18:41 0 komentarjev
Ana Landeka
N1 (Ana Landeka)

Beograjčan je v nedeljo očetu svoje nekdanje žene, ki je že eno leto v varni hiši, na silo odvzel mladoletna otroka in z njima iz Srbije pobegnil na Hrvaško.

Uporabnici varne hiše Ani Landeki je njen bivši mož Domagoj Landeka v nedeljo na silo vzel otroka, stara 5 in 7 let, in z njima iz Beograda pobegnil na Hrvaško. Kot je zaskrbljena mati pojasnila za N1 Srbija, je hčer in sina nazadnje videla v nedeljo zjutraj. “Otroka sta bila pri starih starših. Moj oče pa ju je želel pripeljati nazaj k meni v varno hišo. Medtem ko ju je nameščal v avtomobil, se je (bivši mož op. p.) zaletel v njihov avtomobil in nato sina in hčer na silo odpeljal. Moj oče mu je to pustil, da ju ne bi poškodoval. Sicer mu je nato z avtomobilom sledil, a je bivšega moža na poti izgubil,” je med drugim pojasnila zaskrbljena Ana.

Po informacijah N1 je tako Domagoj Landeka skupaj z otrokoma v noči na ponedeljek prestopil srbsko-hrvaško mejo, ta pa takrat naj ne bi bila pod nadzorom. Mladoletna otroka in njun oče pa naj bi se trenutno mudili na Hrvaškem.

Potem ko je Ana ugotovila, da je njen bivši mož z otrokoma prestopil mejo, je o tem obvestila pristojni center za socialno delo. A naj bi, tako poroča N1 Srbija, od centra prejela odgovor, da sta otroka pri očetu na varnem ter da mora o nadaljnjih postopkih odločiti sodišče. To namreč še ni odločalo o skrbništvu nad otrokoma.

Novinarji N1 Srbija so se z vprašanjem, kako je Domagoj Landeka z dvema mladoletnima otrokoma lahko prečkal državno mejo, obrnili tako na srbsko kot hrvaško notranje ministrstvo. A odgovorov še niso prejeli.

Njen bivši mož ima sicer švicarsko državljanstvo, otroka pa srbsko in hrvaško.

Ana Landeka je novinarjem še povedala, da to ni prvič. Otroka naj bi ji na silo odpeljal že pred dvema letoma, ko je z njima odšel v varno hišo za moške v Švici, kjer so takrat živeli. Kot je pojasnila, se je zaradi psihičnega nasilja obrnila na pristojno službo, njen mož pa naj bi že naslednji dan spakiral kovčke in skupaj z otrokoma odšel v varno hišo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!