Biden ob obletnici terorističnih napadov pozval k enotnosti

Svet 11. Sep 202108:20 > 08:27 0 komentarjev
Joe Biden
posnetek zaslona

Ameriški predsednik Joe Biden je ob 20. obletnici terorističnih napadov 11. septembra 2001, v katerih je umrlo 2.977 ljudi, pozval k narodni enotnosti, ki je njihova "največja krepost".

V video nagovoru, ki so ga posneli v Beli hiši, je ameriški predsednik Joe Biden počastil spomin na mrtve in ranjene v napadih, na gasilce, medicinske sestre in številne druge, ki so dali ali tvegali svoje življenje med reševalnimi misijami in na dolgi poti do okrevanja.

Dodal je, da smo v dneh, ki so sledili napadom, povsod videli junaštvo, na pričakovanih in nepričakovanih krajih. “Videli smo tudi nekaj redkega: resničen občutek narodne enotnosti,” je še dodal predsednik.

Priznal je, da so se po napadih pojavile tudi “temne sile človeške narave – strah in jeza, zamera in nasilje do muslimanskih Američanov, resničnih in zvestih privržencev miroljubne religije”. Te temne sile so po njegovih besedah skrivile, ne pa tudi zlomile ameriške enotnosti.

“Enotnost ne pomeni, da moramo verjeti v isto stvar. Imeti pa moramo temeljno spoštovanje, vero v drug drugega in v ta narod,” je v šestminutnem nagovoru dejal Biden. “Enotnost je to, kar nas dela, kar smo, Amerika v svoji najboljši različici,” je še povedal.

Ameriški predsednik in prva dama Jill Biden se bosta danes udeležila slovesnosti v New Yorku, Pentagonu in Pensilvaniji, kjer je življenje v terorističnih napadih izgubilo 2.977 ljudi. Kot piše tiskovna agencija Reuters, besede Bidna prihajajo v času, ko so ZDA razdeljene zaradi epidemije covida-19, napovedi obveznega cepljenja in pravice do splava.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!