Blizu Kanarskih otokov zasegli 4,5 tone kokaina (VIDEO)

Svet 28. Jan 202317:04

Na tovorni ladji, ki je iz Latinske Amerike plula pod zastavo Toga, so na odprtem morju blizu španskih Kanarskih otokov v torek zasegli 4,5 tone kokaina, je danes sporočila španska policija. Prijeli so 28 članov posadke iz devetih držav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ladjo Orion V, ki je prevažala živino iz Latinske Amerike na Bližnji vzhod, so zaradi suma tihotapljenja mamil nadzorovali že dve leti in jo večkrat tudi preiskali, a do torka mamil niso našli.

Šele v skupni pomorski in zračni operaciji, v kateri so sodelovali tudi Togo in ZDA, so v torek našli 4,5 tone kokaina, ki je bil skrit v zabojniku za krmo za živino, je sporočila policija.

Količina droge je po poročanju Reutersa vredna kar 114 milijonov dolarjev (oziroma slabih 105 milijonov evrov).

Ladja Orion V je bila podobna tovorni ladji Blume, ki je prav tako plula pod zastavo Toga in so jo sredi meseca z enako količino kokaina prav tako zasegli jugovzhodno od Kanarskih otokov. Španska policija je tako v januarju skupaj zasegla devet ton kokaina.

Španija je sicer vstopna točka za tihotapce mamil v Evropi zaradi bližine severne Afrike, ki je glavni vir hašiša, in tesnih vezi s svojimi nekdanjimi kolonijami v Latinski Ameriki, ki so glavne proizvajalke kokaina, še navaja AFP.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar