Blok, v katerem živi 20 tisoč ljudi (VIDEO)

Potovanja 12. Feb 202411:39 12 komentarjev
Regent International kompleks
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Stanovalcem bloka ni treba zapustiti, saj v njem najdejo skoraj vse, kar potrebujejo.

V poslovnem okrožju Hangdžuja na Kitajskem se dviga impresivni kompleks Regent International, v katerem živi kar 20 tisoč prebivalcev.

Ta neobičajni bivalni kompleks v Čjandžjang Century Cityju izstopa po svoji grandioznosti in sodobni arhitekturi, vrhunski infrastrukturi in luksuznih bivalnih prostorih, pišejo tuji mediji.

Kompleks predstavlja arhitekturni biser v Hangdžuju. Stavba, znana po silhueti v obliki črke S, je visoka 206 metrov in ima 39 nadstropij. Razteza se na impresivnih 260.000 kvadratnih metrih in je ena največjih in najbolj luksuznih stanovanjskih stavb na Kitajskem. Zato ni presenetljivo, da so posnetki stavbe postali viralni na TikToku, piše index.hr.

Kompleks lahko sprejme do 30.000 najemnikov, trenutno pa jih tam živi 20.000.

@fatheristheone The Regent International apartment in Hangzhou, China is famous for having a lot of inhabitants comparable to a small town, around 20,000 #unreal #😎 #followme #love #free #forever #friends #earth #biggest#apartments#hangzhou #china ♬ original sound – father is the one

Stavbo je zasnovala arhitektka Alicia Loo, ki je zasnovala tudi hotel Singapore Sands s sedmimi zvezdicami. Regent International bi moral biti hotel s šestimi zvezdicami, vendar so ga spremenili v kompleks z luksuznimi apartmaji.

Ena ključnih privlačnosti Regent Internationala so raznovrstne storitve, ki jih ponuja. Prebivalcem so na voljo številne možnosti za rekreacijo, kot so notranji bazeni, fitnes centri, parki in igrišča. Poleg tega je v kompleksu tudi vrsta trgovin, restavracij in drugih dejavnosti, ki zagotavljajo udoben in raznolik življenjski slog za vse prebivalce.

Čeprav je večina stanovanj luksuzna, pa Regent International ponuja prostor tudi tistim, ki si razkošja ne morejo privoščiti. Možen je namreč tudi najem manjših stanovanj brez oken, za katere je treba odšteti približno 195 evrov na mesec, medtem ko je za večja stanovanja z balkonom cena okoli 520 evrov na mesec, še piše index.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje