Težave za ponudnike zasebnih nastanitev na Hrvaškem

Svet 04. Okt 202313:18 0 komentarjev
Zadar
Foto: PROFIMEDIA

Spletna platforma za rezervacijo nastanitev Booking na Hrvaškem zamuja s plačilom koli 2.000 ponudnikom zasebnih nastanitev. Nekaterim dolguje tudi do 30.000 evrov.

Spletna platforma za rezervacijo nastanitev Booking zamuja z izplačilom denarja okoli 2.000 ponudnikom zasebnih nastanitev na Hrvaškem, je za hrvaški časnik Jutarnji list potrdila predsednica hrvaškega združenja zasebnih nastanitev Barbara Marković. Nekateri niso dobili denarja od junija, zneski pa segajo tudi do 30.000 evrov.

Hrvaški ponudniki zasebnih nastanitev na Bookingu so se zaradi zamude izplačil obrnili na hrvaško združenje zasebnih nastanitev. Nekateri niso prejeli še nobenih izplačil za oddajanje v tej turistični sezoni, nekaterim pa Booking dolguje del denarja, je za Jutarnji list pojasnila Marković. Ob tem je dodala, da vsak dan prejmejo okoli 20 klicev ponudnikov nastanitev, ki ne morejo do svojih sredstev.

Kot je še poudarila, Booking nekaterim dolguje tudi do 30.000 evrov. “Ni nam jasno, kako si lahko tako velika družba to privošči,” je dejala. Pri tem je izpostavila, da je Booking tudi tistim, ki jim dolguje denar, poslal račun za plačilo provizije za mesece, za katere jim še ni nakazal denarja.

Združenje se je zato obrnilo na predstavnike Bookinga na Hrvaškem, s katerim za zdaj po besedah Marković dobro komunicirajo. Dodala je, da je Booking sicer napovedal nadgradnjo platforme in mogoče zamude izplačil, a nekateri do zdaj niso dobili še nobenega denarja od te sezone.

Hotelirji z Bookingom za zdaj nimajo podobnih težav. Iz hrvaškega združenja delodajalcev v hotelirstvu so za Jutarnji list namreč potrdili, da za zdaj še niso prijeli nobenih pritožb hotelirjev glede izplačil Bookinga.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!