Brezbrižen turist splezal na kip in ga odlomil (VIDEO)

Magazin 14. Sep 202322:09 1 komentar
Odlomljen kip v Bruslju
Posnetek zaslona/Instagram

V Bruslju so posneli irskega turista, ki je plezal na nedavno obnovljen kip pred nekdanjo borzo. Pri tem se je del kipa odlomil. Turista je prijela policija, od njega pa naj bi želeli izterjati denar za popravilo mogočnega leva.

V začetku septembra so po treh letih obnovitvenih del za javnost odprli eno izmed bolj prepoznavnih stavb v središču Bruslja. Bourse, stavba nekdanje bruseljske borze, je bila včasih zaprta za javnost, zamisel, da bi jo prenovili in vrnili ljudem, pa se je prvič pojavila že pred 12 leti.

Projekt, vreden 99 milijonov evrov, pa je zaradi neuvidevnega turista že dobil črn madež. Brussels Times je poročal, da je eden izmed kipov levov pred stavbo dan po odprtju stavbe za javnost že poškodovan.

Na družbenih omrežjih je zakrožil posnetek vidno opitega irskega turista, ki je splezal na zadnji del kipa, da bi se fotografiral. Med njegovimi akrobacijami pa se je odlomila bakla na kipu moškega ob levih.

Policija je bila o dogodku obveščena, moškega pa so kmalu zatem aretirali v bližnji restavraciji s hitro prehrano. Turist naj se ne bi zavedal škode, ki jo je povzročil.

Restavriranje kipa je stalo 17.600 evrov, uprava stavbe Bourse pa naj bi želela stroške ponovne obnove izterjati od Irca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje