Britanska mornarica izpod snežne odeje rešila najbolj oddaljeno pošto na svetu

Svet 04. Dec 202216:34 0 komentarjev
Poštni urad
PROFIMEDIA

Britanska mornarica je na Antarktiki priskočila na pomoč štirim uslužbenkam najbolj oddaljenega poštnega urada na svetu, potem ko je stavbo prekrila več metrov visoka snežna odeja.

Velika Britanija ima bazo v zalivu Port Lockroy na otoku Goudier ob obali Antarktike, ki je priljubljen cilj turistov, ki od tam vsako leto pošljejo približno 80.000 razglednic. Na voljo sta tudi trgovina s spominki in manjši muzej.

Baza je bila zaradi pandemije covida-19 med letoma 2020 in 2022 brez osebja, čeprav je muzejska hiša ostala odprta za individualne obiske. Oktobra je bilo objavljeno, da je bila izbrana štiričlanska ekipa, ki se je vrnila in odprla bazo za to poletno sezono na južni polobli. Od oktobra so tako za upravljanje kraja zadolžene štiri ženske – Clare Ballantyne, Mairi Hilton, Natalie Corbett in Lucy Bruzzone. Ekipa, ki si otok deli s kolonijo oslovskih pingvinov, je pred poletjem vzpostavljala bazo, pri čemer so jim pomagali še trije zaposleni.

Toda že na začetku bivanja so morali poklicati na pomoč, ko je streho stavbe, v kateri so pošta, trgovina s spominki in muzej, zasula od tri do štiri metre visoka snežna odeja. Nekatere stavbe je popolnoma prekril sneg, streha koče, v kateri so muzej, trgovina s spominki in pošta, pa je bila zaradi snega poškodovana. Ekipa mornarjev in pripadnikov kraljeve mornarice z ledolomilca britanske kraljeve mornarice HMS Protector je premaknila več ton snega in izvedla začasna popravila. Mornariški častnik z oskrbovalne ladje HMS Protector je povedal, da je bil šokiran zaradi obilne snežne odeje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!