Britanska policija ne bo preiskovala princa Andrewa

Magazin 11. Okt 202109:25 > 10:48 0 komentarjev
Princ Andrew
Chris Jackson/REUTERS

Metropolitanska policija v Veliki Britaniji je sporočila, da ne bo preiskovala obtožb Američanke Virginie Giuffre o zlorabah princa Andrewa.

Američanka Virginia Giuffre je britanskega princa Andrewa obtožila, da jo je pred 20 leti, ko je bila stara 17 let, večkrat spolno zlorabil. Princ Andrew je obtožbe zavrnil in dejal, da se Američanke ne spomni. Metropolitanska policija v Veliki Britaniji pa je zdaj sporočila, da potem ko so preučili obtožbe Američanke proti princu Andrewu, ne bo ukrepala.

Gre za primer, ki je povezan s spolnimi škandali ameriškega milijarderja Jeffreyja Epsteina. Princ Andrew je bil namreč v preteklosti večkrat njegov gost. Epsteina, ki je po aretaciji leta 2019 storil samomor, naj bi s svojo nekdanjo partnerico Ghislaine Maxwell leta spolno zlorabljal več deset deklic in mladenk.

38-letna Američanka po pisanju BBC trdi, da jo je princ Andrew spolno zlorabil na treh lokacijah: v stanovanju Maxwellove v Londonu, v Epsteinovi graščini v New Yorku in na Epsteinovem zasebnem otoku na Ameriških Deviških otokih.

Metropolitanska policija je prav tako sporočila, da ne bo ukrepala glede obtožb, o katerih je junija poročala britanska medijska hiša Channel 4 News, nanašale pa so se na Epsteinovo nekdanjo partnerico Ghislaine Maxwell. Ta naj bi po poročanju omenjenega medija v Veliki Britaniji trgovala in zlorabljala ženske in dekleta.