Cariniki ustavili hrvaškega poslovneža, ki je v avtu prevažal vreče gotovine

Svet 02. Jun 202310:23 4 komentarji
Hrvaška policija
PROFIMEDIA

Hrvaški cariniki so na mejnem prehodu Donji Vinjani pri kraju Imotski ustavili zagrebškega poslovneža, ki se je vračal s poroke v Bosni in Hercegovini. Pri pregledu njegovega vozila so ugotovili, da 52-letni moški v avtu prevaža vreče denarja, je poročanje Slobodne Dalmacije povzel hrvaški Dnevnik.

Hrvaški cariniki so konec maja na mejnem prehodu Donji Vinjani pri kraju Imotski na jugu države na meji z Bosno in Hercegovino (BiH) ustavili 52-letnega zagrebškega poslovneža Miroslava Marića. Ta se je vračal s poroke, ko pa je prišel na hrvaško-bosansko mejo, je cariniku dejal, da ima v avtu nekaj tisoč evrov.

“Ko sem šel na poroko, sem s sabo vzel izkupiček denarja, ki sem ga zaslužil v eni od zagrebških pralnic, saj nisem imel časa, da bi denar položil na banko. Denarja prav tako nisem želel pustiti doma, saj so pred dobrim tednom oropali stanovanje moje tete in me je bilo strah, da bi se kaj takšnega zgodilo tudi meni. Ko sem šel iz Hrvaške v BiH, me nihče ni vprašal, kaj vozim v avtomobilu. Nekaj denarja sem porabil doli, nekaj sem ga posodil sorodniku, preostanek pa sem pripeljal nazaj,” je za Slobodno Dalmacijo dejal Marić.

Hrvaški cariniki so nato preiskali avto 52-letnega Zagrebčana. Na tleh pri sovoznikovem sedežu so našli vrečke s kovanci, v prtljažniku pa so odkrili vreče z gotovino. “Ničesar nisem skrival, vreče so bile na vidnem mestu. Cariniku sem dejal, da skupaj preštejemo denar, naj me tudi kaznujejo, če sem storil prekršek,” je še pojasnil Marić.

Marić si je s tem prislužil ovadbo za prekršek, ker na carini ni prijavil, da prevaža večje vsote gotovine, prav tako so mu začasno odvzeli 20 tisoč evrov. A zagrebški poslovnež ni hotel podpisati carinskega zapisnika, saj se ni strinjal s količino preštetega denarja. Po njegovem mnenju je bilo denarja vsaj dvakrat več, kot so ga prešteli, cariniki pa so mu izdali tudi plačilni nalog za 5.500 evrov.

Njegov odvetnik je že vložil ugovor na carinsko odločbo o prekršku.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje