Čarobne destinacije, kjer bi letos lahko doživeli zasnežene praznike

Potovanja 30. Nov 202305:45 1 komentar
erfurt, Nemčija
Foto: PROFIMEDIA

Na seznamu destinacij, kjer bi lahko za praznike snežilo, je tudi glavno mesto Finske. Če se želite prepustiti snežnim radostim, si kupiti sani, imenovane pulkke. Z njimi se odpravite v park Sinebrychoff in se spustite po enem od mnogih hribov ...

Za marsikoga je božič lepši, če je zunaj vsaj malo zasneženo. Ne glede na to, ali zunaj delate snežaka ali sedite ob kaminu, sneg da praznikom občutek umirjenosti.

Če si boste med prazniki privoščili nekaj oddiha in si želite belega božiča, se odpravite v eno izmed teh mest. Glede na statistiko imajo namreč največ snežnih dni v decembru.

Helsinki, Finska

Finsko glavno mesto ima na mesec v povprečju 16,5 dneva snega. Če se želite prepustiti snežnim radostim, si kupiti sani, imenovane pulkke. Z njimi se odpravite v park Sinebrychoff in se spustite po enem od mnogih hribov, svetuje portal Punkufer. Ko pa vas začne zebsti, obiščite eno od številnih savn.

Helsinki, Finska
Foto: PROFIMEDIA

Turku, Finska

17 dni snega na mesec imajo v najstarejšem mestu na Finskem: Turku. Mesto leži na jugozahodni obali, krasijo pa ga številni gradovi iz 13. stoletja. Decembra pogosto zamrzne reka Aura, mesto pa si tako lahko ogledate med drsanjem po njej.

Turku, Finska
Foto: PROFIMEDIA

Erfurt, Nemčija

V nemškem mestu Erfurt imajo 17,5 dneva snega na mesec. Mesto, z nekaj več kot 200.000 prebivalci, se lahko pohvali s številnimi biseri srednjeveške arhitekture, med njimi je tudi Marijina katedrala. Čudovite fotografije na zasneženo mesto lahko naredite z mostu Kramerbrucke. V predprazničnem času pa v mestu pripravijo tudi tradicionalni božični sejem.

erfurt, Nemčija
Foto: IMAGO/PROFIMEDIA

Vilna, Litva

Glavno mesto Litve ima 18,5 dneva snega na mesec. Vilna je znana po baročni arhitekturi, leta 1994 pa jo je Unesco uvrstil na seznam svetovne dediščine.

Če so vam všeč zimski športi, vam je le nekaj kilometrov iz centra mesta na voljo smučišče Liepkalnis. Smučišče ponuja čudovit razgled na mesto, piše portal Punkufer.

Vilna, Litva
Foto: PROFIMEDIA

Talin, Estonija

Na prvem mestu seznama se je uvrstilo glavno mesto Estonije, kjer imajo 20,5 dneva snega na mesec. Bivanje v Talinu je pozimi čista romantika. Staro mestno jedro, znano tudi kot Kesklinn, je pod zaščito Unesca in velja za eno najbolje ohranjenih srednjeveških mestnih jeder na celi celini.

Če uživate v zimskih športih, ne zamudite obiska prizorišča Tallinn Song Festival Grounds. Tam imajo namreč pozimi športno središče.

Talin, Estonija
Foto: PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje