December se bo ponekod začel s snežno odejo po nižinah

Slovenija 28. Nov 202317:07 4 komentarji
snežna nevihta, sneg, kanada
Foto: PROFIMEDIA

V petek zvečer in v noči na soboto se bo v nekaterih delih Slovenije meja sneženja spustila do nižin. Snežna napoved za osrednjo in zahodno Slovenijo je za zdaj še nekoliko negotova, a prebivalci vzhodnih krajev se lahko nadejajo vsaj nekaj centimetrov snežne odeje.

V noči na četrtek se bo pooblačilo. V južni, zahodni in osrednji Sloveniji se bodo že zjutraj začele pojavljati padavine, ki se bodo hitro razširile proti vzhodu.

Obenem nas bo ta konec tedna od severovzhoda zajela ohladitev. Hladen zrak bo v kombinaciji s padavinami, ki bodo do petka zajele večino države, ponekod v nižinah povzročil tudi sneg.

V petek zvečer in v noči na soboto bo tako snežilo v vzhodni polovici Slovenije. Snežna odeja pa ne bo pretirano debela: snega bo za centimeter ali dva, po trenutnih napovedih maksimalno pet centimetrov. Kot pojasnjuje dežurni prognostik Agencije RS za okolje Anže Medved, bo količina snega odvisna od tega, kako izrazita bo ohladitev.

Prav zaradi tega je negotova tudi snežna napoved za osrednji in zahodni del Slovenije. Ohladitev se bo od vzhoda namreč širila v notranjost države, a bodo, kot kaže, takrat tudi padavine počasi ponehale.

V soboto bo povečini oblačno z rahlimi padavinami, ki pa bodo, ali bo šlo za dež ali sneg, čez dan sčasoma ponehale. Čaka nas jasna, a občutno hladnejša nedelja. Jutranje temperature bodo v notranjosti konkretno pod lediščem in bodo dosegle tudi do –5 stopinj Celzija, čez dan pa se bodo dvignile le na stopinjo ali dve nad ničlo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje