Češka policija zasežen ferrari dodala v svoj vozni park

Magazin 26. Jul 202208:48 0 komentarjev
Ferrari 458 Italija
Češka policija

Češka policija je predstavila najnovejšo pridobitev – v svoj vozni park so dodali zasežen ferrari, ki doseže hitrost do 326 kilometrov na uro.

Avto, ki so ga zasegli zločincem, je češka policija dodala v svoj vozni park. 12.000 evrov, ki so jih porabili za predelavo v vozilo, primerno za policijsko uporabo, je približno toliko, kot da bi odšteli za novo Škodo.

Ferrari 458 Italia bodo uporabljali za preganjanje nezakonitih cestnih dirk in lovljenje ukradenih avtomobilov. Od 0 do 100 km/h lahko pospeši v 3,4 sekundah.

Vozilo s fluorescenčnimi rumenimi in modrimi črtami bo uporabljal posebni oddelek za nadzor, vozili pa ga bodo za to usposobljeni policisti. Vodja prometnega oddelka policije Jiri Zly je dejal, da bo ferrari med drugim uporabljen proti “najbolj agresivnim voznikom” na čeških cestah.

Češka policija ima sicer na stotine zaseženih vozil, so še sporočili iz policije. Ferrari ni bil najdražje zaseženo vozilo doslej, samo lani so na primer zasegli 900 vozil. Veliko večino so po njihovih besedah ponovno prodali, izkupiček pa so porabili za kritje škode, ki so jih povzročili storilci kaznivih dejanj. Nekatera vozila obdržijo za službene namene, a še nobeno ni dobilo svoje predstavitve kot ferrari.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!